Connect with us

Comunitat

Jaume Alzamora fa públic que es presentarà a les primàries de MÉS

Jaume Alzamora fa públic que es presentarà a les primàries de MÉS

Per encapçalar la llista al Consell de Mallorca en el 2023

L’actual conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca i exbatle d’Artà (2011-2014), Jaume Alzamora, ha fet públic aquest dimarts que es presentarà com a candidat a les primàries de MÉS per Mallorca per encapçalar la llista al Consell en el 2023.

Alzamora ho ha fet públic en un vídeo publicat a les seves xarxes socials, on també ha exposat les línies principals del seu programa. Diu que la primera línia de feina és «fer del Consell la principal institució de govern de Mallorca, dotant-la d’aquelles competències que encara no gestiona i que estan previstes en l’Estatut d’Autonomia, com ara el transport, l’agricultura, la ramaderia o la pesca».

La segona línia del seu programa fa referència a la transformació del model econòmic de Mallorca, destacant “la importància de col·laborar amb el teixit empresarial local”.

El futur candidat planteja com a tercera línia transformar el model territorial basat en l’urbanisme i la urbanització de l’illa: «hem de facilitar que el territori deixi de tenir una funció especuladora i l’urbà pugui facilitar habitatge a la ciutadania, i el rústic pugui tenir les funcions que li són pròpies».

De moment, el batle de Deià, Lluís Apesteguia i la batlessa d’Esporles, Maria Ramon, aspiren a encapçalar la candidatura ecosobiranista al Parlament, mentre que Alzamora optarà a encapçalar la llista al Consell.

Pel que fa a la inscripció dels candidats que es presentaran a les primàries, el termini s’obrirà el 1r de setembre i finalitzarà el dia 30 del mateix mes. Les previsions són que les candidatures es presentaran entre el 4 i el 10 d’octubre i es donarà el sus a la campanya dia 13.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com