Connect with us

Actualitat

Son Servera posa en marxa un programa d’educació afectiva- sexual dirigit als joves

Son Servera posa en marxa un programa d'educació afectiva- sexual dirigit als joves

Estarà format per tallers i cursos de mindfulness, possibilitat d’accedir a un servei de salut emocional i hàbits saludables

La regidoria de Joventut en col·laboració amb el departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Son Servera ha posat en marxa un complet programa d’educació afectiva-sexual dirigit a la gent jove del municipi. Un programa que s’iniciarà el mes de setembre coincidint en l’inici del nou curs escolar i va dirigit a persones a partir de 12 anys.

Així, des de l’Ajuntament es començarà amb un tast de mindfulness amb tres sessions curtes en horari de matí i abans de l’inici escolar que es podran complementar amb un curs més extens que s’iniciarà el 16 de setembre i durarà fins a final del mes d’octubre. Aquesta tècnica ofereix ajuda per controlar l’estrès i l’ansietat, ajuda a la concentració, millora les relacions interpersonals o ajuda al desenvolupament de la intel·ligència emocional entre altres beneficis.

Per altra part, i amb la intenció de donar continuïtat a aquest programa es té previst també una campanya a xarxes socials i de xerrades entorn d’aquesta temàtica per a joves i famílies. Així, s’intentarà arribar als més joves a través de reels i tik toks informatius per a aprendre a estimar bé i es presentaran uns «kits de supervivència sexual» per estimar bé i sense distincions de gènere. Alhora es programaran xerrades tant pels mateixos joves com també per a les famílies.

El programa es completarà amb tallers de salut emocional i hàbits saludables pels joves. Una proposta que sorgeix de la necessitat detectada després de la pandèmia i que permetrà que els joves del municipi puguin comptar amb professionals per consultes puntuals amb relació a les dificultats que puguin tenir. Els hàbits saludables d’aquests, són font de benestar emocional.

L’educació afectiva i sexual representa un aspecte de gran importància en la formació integral de joves i per això, des de Son Servera es vol potenciar el seu benestar en tots els àmbits de la seva vida.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com