Connect with us

Comunitat

El TSJIB tomba la intenció del Govern d’exigir el passaport covid per a poder assistir a actes multitudinaris

Les residències de gent gran de Mallorca es converteixen en veritables nius de contagis

En canvi, els magistrats aproven que aquest requisit pugui ser exigit a treballadors, usuaris i visitants de residències de gent gran

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha tombat la intenció política del Govern que pugui exigir-se l’anomenat  passaport covid per a poder assistir a esdeveniments multitudinaris a les illes.

Els magistrats, en una resolució notificada aquest dijous, tira per terra la intenció de l’Executiu de demanar el certificat per a poder assistir a actes esportius, espectacles d’oci o celebracions socials, com a noces i batejos. Els jutges consideren que aquestes mesures són “desproporcionades” i que tampoc estan degudament justificades.

En canvi, els magistrats aproven que aquest requisit pugui ser exigit a treballadors, usuaris i visitants de residències de gent gran, en considerar que es tracta d’un col·lectiu “especialment vulnerable que exigeix especial protecció”.

El tribunal tampoc ha donat el seu vistiplau al fet que es duguin a terme cribatges als residents i els treballadors no vacunats en centres assistencials amb una taxa de vacunació inferior al 80 per cent, per entendre que és una mesura “imprecisa”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència