Connect with us

Actualitat

Brutor, massificació i excessos a Cala Varques

Brutor, massificació i excessos a Cala Varques

Molts usuaris aprofiten les xarxes socials per a denunciar fets que poden veure’s diàriament en aquest paratge natural del municipi de Manacor

Que Cala Varques sigui notícia, any rere any per fets i situacions lamentables, és ja un clàssic de la temporada d’estiu. Si bé, l’acumulació de situacions que provoquen malestar entre els mateixos usuaris de la zona semblen anar a més d’un temps a aquest part.

La proliferació d’usuaris en aquesta platja, principalment els caps de setmana, és un fet que per desgràcia es repeteix des del mes de juny i fins a mitjan setembre. Aquesta situació provoca una concentració de persones i vehicles als voltants certament preocupant.

Fa només uns dies, diversos usuaris que van visitar el lloc van decidir captar imatges sobre molts dels excessos que es repeteixen gairebé diàriament en aquest privilegiat entorn natural que pertany al municipi de Manacor. Les imatges que acompanyen aquesta denúncia van ser preses per particulars que han criticat amb duresa moltes de les situacions viscudes durant la seva estada fa només uns dies.

En les fotografies, pot veure’s la quantitat de bosses d’escombraries que s’acumula en un dels accessos a la platja

En les fotografies, pot veure’s la quantitat de bosses d’escombraries acumulades en un dels accessos a la platja. No deixa de sorprendre que aquesta sigui la primera estampa que es troba qualsevol persona que hagi decidit visitar la zona per primera vegada.

La platja és relativament petita en extensió i com demostren les imatges publicades a les xarxes, la zona destinada als banyistes es troba pràcticament envaïda per embarcacions d’esbarjo que no respecten la mínima distància que han de mantenir amb la primera línia de costa, amb el consegüent perill que això suposa. La proliferació d’aquest tipus d’embarcacions també provoca l’existència de nombroses restes de plàstic que poden veure’s surant dins l’aigua, segons denuncien els mateixos usuaris.

Brutor, massificació i excessos a Cala Varques

La platja és relativament petita en extensió i com demostren les imatges publicades a les xarxes, la zona destinada als banyistes es troba pràcticament envaïda per embarcacions d’esbarjo

Les denúncies també es refereixen un any més, i malgrat les actuacions judicials dutes a terme recentment, a l’activitat del popular quiosquet il·legal establert en el mateix indret i que despatxa beguda als banyistes amb uns preus absolutament abusius.

Fotografies: Martina Slováková.

Són tendència