Connect with us

Vist a les xarxes

Un estudi conclou que les ‘epidèmies extremes’ cada vegada seran més freqüents

Coses de la 'nova normalitat': Multes de 100 € per no dur mascareta

La causa: els canvis ambientals antropogènics

La revista científica Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), es fa ressò en la seva darrera edició dels resultats que ha proporcionat una investigació anomenada “Intensitat i freqüència de noves epidèmies extremes”.

Aquest estudi destaca el fet que les epidèmies d’extrema intensitat, com és el cas de la Covid-19, seran més freqüents del que es podria esperar.

Els investigadors especulen sobre les raons per les quals els brots són cada vegada més freqüents i assenyalen diversos factors: el creixement de la població, els canvis en els sistemes alimentaris, la degradació de l’entorn i el contacte més freqüent entre éssers humans i animals portadors de malalties.

El conjunt de dades generat conté gairebé 500 epidèmies històriques causades per diverses malalties epidèmiques: la verola, la pesta, el còlera, el tifus i els virus de la grip es troben entre les principals causes de les grans epidèmies del passat. La més devastadora va ser, sens dubte, l’anomenada grip espanyola, que va matar més de 30 milions de persones entre el 1918 i el 1920.

L’autor principal de la investigació, el professor Marco Marani, de la Universitat de Pàdua, lamenta que la memòria col·lectiva d’aquella pandèmia s’hagi perdut tan aviat.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com