Connect with us

Vist a les xarxes

Els usuaris dels patinets elèctrics hauran de dur casc

L'ús dels patinets elèctrics arriba a les carreteres de Mallorca. Que et sembla?

Així ho estableix la nova normativa sobre mobilitat que preveu aprovar la DGT

La Direcció General de Trànsit (DGT) prepara un seguit de mesures noves per a després de l’estiu. A continuació repassam els 5 canvis principals que serà convenient tenir en compte una vegada s’aprovi definitivament l’avantprojecte de llei.

Entre les noves formes de mobilitat en els nuclis urbans, els patinets elèctrics són, sens dubte, la gran novetat d’aquests últims anys. Per aquest motiu la DGT ha hagut de crear un reglament específic per al seu ús. Una normativa que arriba després del boom que s’ha produït en torn a aquest mitjà de transport i dels incidents que ha provocat davant la falta de regulació.

Els patinets hauran de circular a una velocitat d’entre 6 i 25 km/h i estarà prohibit que vagin per les voreres. A més, qualsevol persona que utilitzi un patinet elèctric haurà de dur casc obligatòriament. També tindran restringida la circulació en vies interurbanes, travessies, autopistes, autovies i túnels urbans.

Entre els canvis de la normativa que s’han previst, també destaca l’enduriment de l’ús del mòbil al volant. Amb la nova normativa, la sanció és de 600 euros i sis punts del carnet. A més, la multa ja no depèn que facis o no ús del telèfon, ja que se sancionarà el sol fet de tenir el mòbil a la mà.

Fins ara els conductors tenien un marge de 20 km/h per sobre de la velocitat màxima per avançar al vehicle de davant. Ara aquesta norma desapareix. La mesura l’han defensat molts conductors per la necessitat d’avançar, però la DGT ha decidit suprimir-la per “adaptar-se a la normativa” de la resta de carreteres d’Europa.

També podrà ser sancionat si el conductor fa ús d’aplicacions relacionades amb els detectors de radars o les infraccions relatives al perjudici i danys al medi ambient

També podrà ser sancionat si el conductor fa ús d’aplicacions relacionades amb els detectors de radars o les infraccions relatives al perjudici i danys al medi ambient com pugui ser el cas d’aturar o estacionar un vehicle i no apagar el motor.

Són tendència