Connect with us

Societat

L’Hospital de Manacor fa un mes que acumula una mitjana de 15 hospitalitzats en planta per la cinquena onada

20 pacients positius per la Covid-19 a planta i 2 a l'UCI a l'Hospital de Manacor

Pel que fa a l’UCI, la xifra d’atesos s’ha triplicat durant aquest període de temps

L’Hospital de Manacor registra una pressió assistencial important relacionada amb casos de contagi, i particularment amb aquesta cinquena onada, des del passat dia 12 de juliol. Des d’aquest dia i fins avui, els episodis de persones que han hagut de ser ateses al centre sanitari s’ha anat succeint un dia rere l’altre sense descans.

Aquesta circumstància ha fet que a la planta d’ingressos específicament destinada a atendre persones relacionades amb la Covid-19, acumulin més d’un mes amb una mitjana de 15 hospitalitzats diaris. Els moments més difícils es van viure entre els dies 2 i 13 d’agost, on la xifra de malalts que eran atesos, al marge dels pacients ingressats a l’UCI, va arribar a la trentena de casos. A mitjans de mes la situació d’ingressos va poder normalitzar-se relativament, si bé la xifra d’atesos en cap cas ha arribat a ser inferior als 15 hospitalitzats. Precisament, aquest el nombre de pacients que són atesos en planta aquest dilluns.

Pel que fa a l’UCI, la xifra d’atesos s’ha triplicat durant aquest període de temps, passant dels 2 casos comunicats a mitjans de juliol fins als 9 d’avui mateix. Cal recordar, que el passat dia 11 d’agost van arribar a ser precisament 11 el nombre de persones que romanien a la unitat de crítics.

Els moments més difícils es van viure entre els dies 2 i 13 d’agost, on la xifra de malalts que eran atesos, al marge dels pacients ingressats a l’UCI, va arribar a la trentena de casos

En la majoria dels casos, el perfil majoritari dels malalts que han requerit el seu ingrés a l’Hospital de Manacor durant aquesta última onada, es concentra en persones molt més joves que en les anteriors crisis sanitàries que ha provocat aquesta pandèmia i tampoc no s’havien sotmès a la immunització i protecció que garanteix la vacuna.

Són tendència