Connect with us

Actualitat

Proposen crear una taxa turística per als Ajuntaments

El tribut no seria obligatori, els batles podrien establir-ho de forma voluntària

El comitè d’experts per a la reforma del finançament de les entitats locals lliurarà aquest dimecres l’informe al Ministeri d’Hisenda. Els savis consideren que cal reforçar el finançament dels Ajuntaments. Proposen crear un impost turístic que gravaria les pernoctaciones hoteleres. El tribut no seria obligatori, els batles podrien establir-ho de forma voluntària. Encara que els experts plantegen una harmonització de la normativa perquè no hi hagi discrepàncies. L’informe dels savis també planteja canvis en l’impost sobre plusvàlues per adaptar-ho a la nova doctrina del Constitucional.

Els deu membres que integren la comissió d’experts proposats pel Govern i la Federació de municipis (Femp) perquè elaborin un projecte per reformar el finançament local recomanen reforçar els ingressos municipals. En el document que remetran aquest dimecres a Hisenda destaca la proposta per crear un nou impost sobre pernoctaciones hoteleres. Es tracta d’una taxa turística. L’objectiu és doble: d’una banda es dotarà als municipis de més instruments per reforçar la seva responsabilitat fiscal. I per una altra, s’harmonitza un tribut que comença a ser aplicat per diverses ciutats espanyoles.

Des d’Hisenda no veuen amb bons ulls la mesura. Consideren que pujar impostos llastra el creixement i va contra les polítiques econòmiques que impulsen per afavorir l’activitat.

La reforma del finançament local hauria d’anar de la mà de l’autonòmica per evitar que es solapen alguns impostos. Balears, per exemple, ja té una taxa turístical que, segons els experts, hauria de passar a les mans dels Ajuntaments.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència