Connect with us

Actualitat

Denuncien que moltes embarcacions d’esbarjo fondegen a la zona de banyistes a Cala Matzoc, a Artà

Denuncien que moltes embarcacions d'esbarjo fondegen a la zona de banyistes a Cala Matzoc, a Artà

Una situació que sol donar-se amb molta freqüència durant els mesos d’estiu a moltes platges de Mallorca

Alguns usuaris han denunciat a les xarxes socials que moltes embarcacions d’esbarjo fondegen “excessivament a prop de la platja” i envaeixen la zona reservada als banyistes. Aquesta situació, que es dóna amb molta freqüència en moltes platges del territori, s’ha donat a la platja de Cala Matzoc, en el municipi d’Artà. Es tracta d’una platja verge situada al Parc Natural de la Península del Llevant, i que normalment presenta una ocupació baixa d’usuaris, degut principalment a les dificultats que presenta per a poder accedir-hi.

Els fets van ser posats en coneixement de l’entitat proteccionista Terraferida, qui ha respost que “no és normal acostar-se tant a la platja amb barca. Manca d’educació i respecte pels qui hi arriben a peu. I tampoc és legal, però passa molt seguit”, alhora que recordava que “els ajuntaments tenen potestat per a poder delimitar les zones de bany, depenent del lloc”.

Una situació que sol donar-se amb molta freqüència durant els mesos d’estiu a moltes platges de Mallorca. En polèmiques semblants, que s’han produït en altres indrets de l’illa, alguns banyistes afectats per aquest tipus de situacions han fet menció a què les embarcacions d’esbarjo en cap cas poden superar la franja que marca la Llei de Costes (200 metres de les cales i 50 metres a la resta del litoral).

Foto:@kitus_ponent.

Són tendència