Connect with us

Vist a les xarxes

La Justícia tomba el certificat de vacunació per entrar a bars i restaurants

La Justícia tomba el certificat de vacunació per entrar a bars i restaurants

Una mesura que el Govern es va plantejar exigir a Balears, seguint les passes de Galícia que va decidir exigir-ho “sense haver passat tots els avals judicials

Revés judicial a l’aplicació del certificat de vacunació per entrar a l’interior de bars i restaurants. Una possibilitat que el Govern de Francina Armengol va arribar a posar sobre la taula, després de veure que era una de les exigències que alguns territoris de l’Estat havien decidit instaura-ho, com és el cas de la Xunta de Galícia.

Però, ara el Tribunal Superior de Galícia considera que la Xunta no va demanar permís a la justícia per aplicar la mesura i que, per tant, no té vigència.

Els magistrats consideren en dues resolucions que el govern territorial de Galícia no va emetre l’ordre que contenia les mesures restrictives per entrar als locals de restauració i oci nocturn. Aquestes mesures incloïen presentar el certificat de vacunació o una prova negativa o demostrar que s’havia passat la malaltia. Galícia va ser el primer territori de l’Estat que aplicava aquesta mesura.

Pel que fa als certificats de vacunació, l’estat espanyol ja n’ha emès 18 milions al conjunt de l’Estat. En el cas de Balears, a finals del passat mes de juny, més de 15.000 residents ja disposaven d’ell.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència