Connect with us

Actualitat

El Consell de Mallorca prohibirà el lloguer turístic a Cales, Cala Bona, Son Moro i s’Illot

Mercedes Garrido i Biel Barceló, han presentat aquest dimarts el document d’avanç del Pla d’Intervencions en Àmbits Turístics (PIAT) de Mallorca

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el vicepresident del Govern i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, han presentat el document d’avanç del Pla d’Intervencions en Àmbits Turístics (PIAT) de Mallorca.

El vicepresident Barceló ha destacat que el PIAT de Mallorca «va en la línia estratègica d’avançar cap a un model turístic equilibrat i sostenible», i ha explicat que el document «estableix el sostre de places turístiques fixat per la llei», que està format per les places legalment existents més les places integrants de les borses de cada illa. També ha dit que l’avanç del PIAT apunta la necessitat de plantejar mecanismes de decreixement a les zones turístiques madures saturades.
Al proper Ple de la institució insular, s’aprovarà aquest document i, en haver-se publicat al BOIB, s’obrirà un període d’exposició pública de 30 dies.

Com a novetat pel que fa a normativa turística, no només es parlarà de les zones del litoral sinó de tota Mallorca. Per aquest motiu, l’illa s’ha dividit en 10 zones que tenen característiques semblants per la situació geogràfica: Palma i àrea metropolitana, Platja de Palma i Cap Blanc, Badies del Nord, Litoral del Ponent, Costa del Llevant Sud, Migjorn, Península de Llevant, Pla de Mallorca, Raiguer i la zona Serra de Tramuntana.

El Consell considera que en Platja de Palma-S´Arenal, Peguera, Santa Ponça, Palmanova-Magaluf, Cales de Mallorca i Cala Bona-Són Moro-S´Illot no hi ha lloc per a més turisme.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència