Connect with us

Actualitat

Les reserves hídriques de Manacor-Felanitx i Migjorn entren en situació de prealerta

Les reserves hídriques de Manacor-Felanitx i Migjorn entren en situació de prealerta

La Unitat de Demanda d’Artà podria situar-se en el mateix escenari abans de final d’aquest mes

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 49% al juliol, un percentatge cinc punts inferior al del mes passat. Tot i que la situació varia respecte del mateix mes de 2020, quan les reserves es trobaven en un 65%, és similar a la de fa dos anys, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient.

Cinc de les deu Unitats de Demanda (UD) existents en el conjunt del territori es troben en escenari de prealerta. La Unitat des Pla fa setmanes que hi figura. Aquests dies se li sumen Manacor-Felanitx i Migjorn. Aquestes UD necessitaran tres mesos en situació de normalitat per sortir de l’escenari de prealerta. Si no hi ha recuperació, la d’Artà podria entrar en prealerta aquest mateix mes d’agost.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) indiquen que juliol ha estat humit a l’arxipèlag, ja que de mitjana s’ha acumulat 9,2 l/m2, un 45% més del que és habitual segons la sèrie històrica. Pel que fa a temperatures, ha estat càlid.

El dèficit interanual de recursos hídrics es manté a totes les illes, amb un 87% de mitjana. Això vol dir que, tot i l’abundància relativa de pluges al juliol, el dèficit hídric es manté, per la qual cosa els aqüífers es troben a nivells baixos.

Són tendència