Connect with us

Opinió

L’onada dels negacionistes

Qui ens protegeix d’ells i de les seves absurdes teories?

Les xifres que ha difós aquest dilluns l’Hospital de Manacor, després de l’últim cap de setmana, no presenten cap dubte: 41 pacients són atesos ara mateix per episodis de contagi. Suposa, sense cap dubte, la xifra més alta d’ingressos en pocs dies de tota la pandèmia.

Però, al marge del nombre de pacients que són tractats en planta, una altra dada significativament preocupant és el que fa referència a les persones que estan a l’UCI del centre hospitalari: 11 a dia d’avui. Una altíssima xifra que en cap cas tampoc s’havia donat en les anteriors onades.

Des del mateix Hospital de Manacor s’ha insistit un cop més en la necessitat de vacunar-se: el 80% dels pacients que han hagut de ser hospitalitzats no s’havien sotmès a la immunització de la vacuna. Aquest fet és extensible al degoteig imparable d’ingressos que també van produint-se en la resta d’hospitals públics i privats de Balears.

Seguesc sense entendre com és possible que a aquestes altures del guió de la pel·lícula de terror que duim any i mig suportant, amb el total de morts acumulades, tot el dolor de les famílies que han perdut un ésser estimat per la Covid-19, tots els esforços dels grandíssims professionals que tenim en la Sanitat Pública i, també, malgrat tota la informació que hi ha al respecte, encara hi ha persones que anomenin l’actual situació sanitària ‘Falsa Plandemia.

Sàpiguen que aquesta cinquena onada la devem a tots aquests negacionistes que acumulen mesos negant la major i desconfiant de les vacunes. En la majoria de casos són persones que ni tan sols es fien d’elles mateixes: Desconfien de tot. Senzillament, no són de fiar. El virus acabarà desapareixent, però ells seguiran pul·lulant entre nosaltres. El negacionisme mata. ¿Qui ens protegeix d’ells i de les seves absurdes teories?.

Sàpiguen que aquesta cinquena onada la devem a tots aquests negacionistes que acumulen mesos negant la major i desconfiant de les vacunes. En la majoria de casos són persones que ni tan sols es fien d’elles mateixes: Desconfien de tot. Senzillament, no són de fiar

Per acabar, una darrera reflexió. Les autoritats sanitàries han de replantejar-se seriosament el fet de permetre que persones que treballen en centres assistencials o sanitaris segueixin en els seus llocs de treball sense que s’hagin sotmès a la vacuna. Han d’exigir-los l’obligatorietat que se sotmetin a la vacuna o rescindir-les els seus contractes laborals ‘Ipso facto’. No poden atendre persones vulnerables individus que es neguen a ser vacunats. No et vacunes, no cobres.

Aquest batalló d’insensats que són molt lliures d’opinar, i reopinar, el que vulguin, però fa mesos que estan posant en risc la salut de tots. Les circumstàncies obliguen a aturar-los els peus d’una vegada per totes.

Les autoritats sanitàries han de replantejar-se seriosament el fet de permetre que persones que treballen en centres assistencials o sanitaris segueixin en els seus llocs de treball sense que s’hagin sotmès a la vacuna

Pep Bauçà

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència