Connect with us

Actualitat

Sa Colònia de Sant Jordi potencia les mesures de seguretat per tal de garantir unes bones festes

Davant la gran afluència de gent que s’hi espera el control Policial serà clau en unes festes amb gran diversitat d’actes

L’Ajuntament  de Ses Salines ha presentat les Festes de la Colònia de Sant Jordi que es celebraran del 26 de juliol al 6 d’agost amb fortes mesures de seguretat que garanteixin el bon desenvolupament de les activitats programades i la prevenció de botellots a la via pública.

L’Ajuntament i altres organitzacions han coordinat les estratègies de control, supervisió i protecció que la Policia Local i la Guàrdia Civil duran a terme en diferents punts de la Colònia de Sant Jordi amb vistes a garantir la seguretat durant uns dies de festa en què l’assistència de visitants pot arribar a ser massiva.

Durant la reunió s’ha acordat que es realitzaran controls de drogues i estupefaents a totes les entrades de la Colònia, especialment durant el primer cap de setmana d’agost, moment àlgid de les festes. Uns 30 agents pertanyents a la Guàrdia Civil i als cossos de Policia Local de Campos i ses Salines s’encarregaran de vetllar pel bon desenvolupament de les jornades situant-se a totes les entrades així com a les proximitats i punts de major afluència de la Colònia de Sant Jordi.

Igualment, es destinaran grups específics al control del botellot fora de la zona de festa, i es requisaran les botelles que es consumeixin en la via pública. Tots els autocars que arribin a la Colònia estaran obligats a aturar-se a l’entrada de la localitat per revisar que no hi hagi menors que portin alcohol.

El batle de ses Salines, Bernat Roig, ha explicat que “entre Ajuntament i Guàrdia Civil, hem coordinat un dispositiu de seguretat per garantir el benestar de tothom davant l’afluència de gent que esperam. Amb això volem deixar clar que no tolerarem desmesures o conductes incíviques molestes per als residents, a més que seguirem potenciant un model de festes que fa compatibles la diversió i la moderació”

De fet, en aquests dies previs a les festes, membres de l’Ajuntament, encapçalats per la presidenta de la Junta de Districte, Ana Peralta, han iniciat una campanya d’informació i assessorament als comerciants de la Colònia per evitar la venda de begudes alcohòliques als menors d’edat.

El programa d’enguany conjuga lo tradicional amb les peticions de la gent. Així es succeiran les activitats per a grans i petits, per a gaudir en família o amb els amics.

Segons ha explicat Peralta, les festes de la Colònia de Sant Jordi, ja consolidades dins el calendari de l’estiu illenc, segueixen incorporant en aquesta edició algunes tradicions com la clàssica amollada d’ànecs o els habituals focs artificials, que estaran acompanyats per la banda de música de ses Salines, a més de l’emblemàtica carrera a peu entre ses Salines i la Colònia o la VII Festa del cavall ‘Bot 2017’, una activitat molt esperada i que té molt bona acollida per part del públic.

“Cultura, tradició, oci i temps lliure, una combinació perfecta per a unes festes emblemàtiques que tenen molts de seguidors arribats de tots els punts de Mallorca”

Són tendència