Connect with us

Actualitat

El Consell de Mallorca posa traves a la reivindicada nova ronda de Petra

El Consell de Mallorca posa traves a la reivindicada nova ronda de Petra

El Consistori insisteix en la necessitat de tirar endavant el projecte viari que pretén treure del nucli urbà tot el tràfic de camions procedents de les graveres de la zona

El superprojecte viari de Petra que hauria de permetre desviar tot el tràfic de camions de gran tonatge que generen les distintes graveres situades en el Pla de Mallorca es veu entelat pels obstacles polítics i administratius del Consell de Mallorca.

El primer tinent de batlia de l’Ajuntament de Petra, Miquel Jaume, es lamenta d’aquesta situació, alhora que explica que “fa només uns dies vam celebrar la setena reunió amb el Consell de Mallorca per tractar aquest assumpte, que per nosaltres és absolutament prioritari. Hem mantingut reunions amb representants polítics i amb tècnics. Tenim la sensació que tot són pegues i nosaltres tenim la voluntat de resoldre les pegues que ens van posant”, alhora que manifesta la intenció de seguir insistint amb aquesta qüestió “ja que nosaltres som molt caparruts i continuarem insistint fins que ho aconseguirem. És una necessitat municipal molt important”.

Jaume recorda que “el problema no és nostre, però en patim les conseqüències. El Consell de Mallorca en lloc de solucionar un problema que és seu, ens demana a l’Ajuntament que li presentem un projecte i que veuran si ens ajuden i així anam, presentam un projecte darrere d’un altre i fins aleshores tots han estat denegats”.

Miquel Jaume: “Tenim la sensació que tot són pegues i nosaltres tenim la voluntat de resoldre les pegues que ens van posant”

La situació ve causada per les graveres que tenen establerta la seva activitat al mateix municipi de Petra, a Sant Joan i a Sineu, i a l’hora de distribuir el material arreu de l’illa, en molts de casos, es veuen en la necessitat de transitar pel poble i l’Ajuntament ho vol evitar.

Miquel Jaume recorda que arran del darrer pacte de govern signat en el Consell de Mallorca, conegut com a Pacte de Raixa, “ens van comunicar que l’acord de govern signat en el seu dia, descartava específicament que no s’executaria la nova ronda de Petra per tal d’evitar un consum de territori. Ara hem aconseguit la modificació d’un carrer afectat per la situació i ens trobam en la fase de discutir la seva nova amplada… Ho vàrem dur a la consideració del Ple de l’ajuntament i els de MÉS ens van dir que ho consideràvem massa ample, tornam al Consell i diuen que el podrien modificar i hem entrat en una roda de la qual encara ara no n’hem pogut sortir”.

Com a conclusió, el representant polític de l’Ajuntament de Petra, diu estar disposat a lluitar per l’aprovació de la millora exigida fins al darrer minut: “No ens cansarem de reunir-nos les vegades que facin falta, de fer les modificacions que ens diguin i insistirem fins a l’avorriment perquè ho consideram una millora importantíssima per al poble”.

Són tendència