Connect with us

Comunitat

Presentat el protocol d’actuació per prevenir robatoris durant la campanya de la garrova

Davant qualsevol sospita de robatori, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat podran inspeccionar els magatzems i locals de cooperatives i demanar els comprovants de les compres. La garrova és un dels cultius que aporta major valor i rendibilitat al sector primari de les Illes. Segons dades de les estadístiques dels Serveis de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA), l’any 2020 es varen recollir 20.358 tones de garrova i la superfície de garrovers en producció a les Balears és de 10.677 hectàrees.

Cerca garantir el control sobre totes les operacions de venda que es produeixin entre productors i cooperatives

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha presentat aquest dijous el protocol d’actuació que ha dissenyat la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural per prevenir robatoris i furts en la campanya de recol·lecció de la garrova, que és a punt de començar. La presentació ha tingut lloc a la cooperativa agrícola de Porreres.

El protocol d’aquest any millora el que es va posar en marxa la campanya anterior, després que es registressin alguns robatoris a causa de l’elevat preu d’aquest fruit. Segons la consellera d’Agricultura, Mae de la Concha, «milloram el protocol de l’any passat perquè sigui més garantista i demanam la col·laboració de tota la cadena de valor». La consellera ha afegit que el garrover «és una aposta de la conselleria perquè és cultiu de futur, del que s’aprofita tot, que no està afectat per la xylella, i que els agricultors ja veuen com un camí a seguir».

El protocol per aquesta campanya cerca garantir el control sobre totes les operacions de venda que es produeixin entre productors i cooperatives, emmagatzemadors i empreses compradores de garrova. Totes les operacions de venda de garrova a una cooperativa, trossejador, emmagatzemador o qualsevol operador econòmic hauran d’anar acompanyades del certificat de titularitat dels recintes inscrits en el Registre Insular Agrari (RIA) com de garrover.

Davant qualsevol sospita de robatori, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat podran inspeccionar els magatzems i locals de cooperatives i demanar els comprovants de les compres.

La garrova és un dels cultius que aporta major valor i rendibilitat al sector primari de les Illes. Segons dades de les estadístiques dels Serveis de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA), l’any 2020 es varen recollir 20.358 tones de garrova i la superfície de garrovers en producció a les Balears és de 10.677 hectàrees.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència