Connect with us

Societat

Detingut a Llucmajor el capitost d’una xarxa dedicada al tràfic d’humans que finançava el terrorisme gihadista

L’ara arrestat hauria facilitat el trasllat de combatents des del Marroc, Algèria i Tunísia a zones controlades per faccions gihadistes a Líbia

Membres del Servei d’Informació de la Guàrdia Civil van detenir el passat 31 de juliol, en el municipi de Llucmajor, a un individu de nacionalitat algeriana per delictes de terrorisme. Les recerques van posar de manifest que el subjecte liderava des d’Europa una organització criminal dedicada al tràfic d’éssers humans amb connexions amb grups facilitadors d’assentats en el nord d’Àfrica.

Aprofitant aquesta infraestructura, el detingut hauria facilitat el trasllat de combatents des del Marroc, Algèria i Tunísia a zones controlades per faccions gihadistes a Líbia, grups als quals hauria finançat amb els fons provinents de la seva activitat criminal. Per aquests fets es trobava amb una ordre de recerca a nivell internacional per la Interpol.

L’operació ha comptat amb una estreta col·laboració entre la Guàrdia Civil, Interpol i les autoritats algerianes, havent estat clau la ràpida coordinació entre els investigadors i els seus homòlegs per a la detecció del detingut, qui comptava amb una gran mobilitat a nivell internacional i disposava en el moment de la seva detenció de documentació de diverses nacionalitats.

El detingut ha ingressat a la presó, però la recerca roman oberta per a esclarir els motius de la seva presència a l’Estat així com per a detectar a altres membres o col·laboradors del seu entramat. Se sospita que aquesta organització criminal va estar darrere de les últimes entrades de combatents terroristes des d’Algèria a Espanya, els qui ja van ser detinguts.

Des de l’elevació al nivell 4 d’Alerta Antiterrorista el passat 26 de juny de 2015, la Guàrdia Civil ha potenciat totes les recerques relacionades amb aquesta mena d’estructures de col·laboració amb el terrorisme i, amb especial importància, en aquelles connexions entre individus presents o residents a l’estat espanyol i altres persones residents en països de l’entorn, reforçant la cooperació policial internacional.

El detingut ha ingressat a la presó, però la recerca roman oberta per a esclarir els motius de la seva presència a l’Estat així com per a detectar a altres membres o col·laboradors del seu entramat

Són tendència