Connect with us

Societat

La flor de sal ecològica des Trenc podria ser considerat producte artesà certificat

La flor de sal ecològica des Trenc podria ser considerada producte artesà certificat

S’ha convertit en poc temps en un dels productes més reconeguts internacionalment

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha visitat aquest dimecres les Salines des Trenc de la mà de Laura Calvo, responsable de comunicació de Flor de Sal d’Es Trenc, que des de 2003 recol·lecta flor de sal en aquest indret de Mallorca, una sal marina que s’obté exclusivament per l’acció del vent i el sol, es recull a mà i no s’hi afegeix cap ingredient.

La Flor de Sal d’Es Trenc és un producte reconegut internacionalment que ofereix la garantia de ser originari d’un lloc amb gran qualitat mediambiental com són les Salines des Trenc que es troben dins el Parc Natural marítimoterrestre es Trenc-Salobrar de Campos. A més, compta amb el certificat ecològic pel Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE) i, paral·lelament, el Consell de Mallorca ha treballat intensament perquè els professionals saliners i els seus productes també puguin optar als certificats artesans a partir de l’any que ve.

Així, l’ofici de saliner és un dels 41 oficis artesans que s’incorporaran en el nou Repertori d’Oficis Artesans (ROA) de les Illes Balears a proposta del Consell de Mallorca. La modificació suposarà que els professionals d’aquests nous oficis puguin optar a les acreditacions de carta d’artesà i de mestre artesà i que, fins i tot, les empreses amb mestres artesans puguin obtenir el Document de Qualificació Artesanal (DQA).

L’objectiu d’aquesta proposta, que es va aprovar per unanimitat a la Comissió d’Artesania de les Illes Balears el passat mes de juliol, era actualitzar el sector de l’artesania i millorar-ne la competitivitat. Es preveu que la modificació estigui aprovada de forma definitiva a principi de 2022.

Són tendència