Connect with us

Actualitat

Son Servera destinarà 353.000 euros del superàvit a ajudes socials directes

Son Servera destinarà 353.000 euros del superàvit a ajudes socials directes

El govern municipal té previst convocar una nova línia d’ajudes per a autònoms i petites empreses 

L’últim Ple de l’Ajuntament de Son Servera celebrat aquest dimarts va acordar incorporar 353.000 euros del superàvit municipal d’anys anteriors per a ajudes directes a la ciutadania i per a projectes de millora i de caràcter prioritari per al municipi. Una decisió que ve donada per una proposta de l’equip de govern després d’arribar a un acord per part dels dos partits que el formen.

Amb aquesta incorporació de crèdit, l’Ajuntament pretén, per una part, poder ajudar totes aquelles persones del municipi més afectades per aquesta crisi i que passin per una situació més complicada a través d’ajudes directes, i, per l’altra, poder realitzar una sèrie de projectes de millora, conservació, reparació i modernització del municipi i de l’administració pública.

Per tal de poder dur a terme totes aquestes actuacions previstes, s’ha optat per realitzar una modificació extraordinària de crèdit amb la qual s’incorporarà part del superàvit municipal, cosa que ha estat possible, després d’anys de demandes, per la suspensió de les regles fiscals de 2021.

 Ajudes directes a la ciutadania

 La intenció del pacte de govern és poder donar una mà a totes aquelles persones que, tot i no ser usuàries de serveis socials, qualsevol esforç econòmic extra pot suposar un problema en aquests moments de dificultats.

Per això, dels 353.000 euros, 329.000 es destinaran a ajudes directes. «Tenim clara la prioritat del consistori. En moments difícils volem estar al costat de la gent i per això el superàvit no podia anar destinant a cap altra cosa que no fos majoritàriament ajudes a la ciutadania», ha explicat Natalia Troya, batlessa de Son Servera.

En aquesta línia, se’n convocarà una nova línia d’ajudes per a autònoms i petites empreses per atendre aquelles que es quedaren fora de la primera convocatòria dotada amb 120.000 euros. Altres 127.000 euros aniran directament a les famílies, i és que es destinaran a ajudes per a llibres i material escolar per al pròxim curs.

82.000 euros seran per a ajudes a matrícules de teatre, dansa i música, i també per pagar fitxes de tots els infants i joves que vulguin formar part d’un club esportiu, ja sigui futbol, bàsquet, vòlei, etc. I és que, tot i les circumstàncies, l’Ajuntament segueix apostant per les activitats d’oci i hàbits saludables per a una millor qualitat de vida en general i en cap cas pot permetre que el fet de no poder fer front a aquests pagaments sigui motiu per deixar aquestes activitats.

Són tendència