Connect with us

Actualitat

Dos detinguts que proveïen de drogues de disseny a festes il.legals de Manacor, Palma i Eivissa

Dos detinguts que proveïen de drogues de disseny a festes il.legals de Palma, Eivissa i Manacor

La recerca policial es va iniciar fa uns mesos en la capital del Llevant, després de ser confiscada una important quantitat de pastilles llestes per a la seva distribució

Agents de la Policia Nacional a Palma, Manacor i Eivissa en col·laboració amb la Policia Local de Palma, ha desenvolupat una operació contra el tràfic de drogues, en la qual s’ha procedit a la detenció de dos homes, de nacionalitat espanyola, de 32 i 38 anys, que comptaven amb una estructura capaç de proveir a les ciutats de Palma i Manacor així com l’illa d’Eivissa. L’operatiu policial es va desenvolupar el passat divendres.

La recerca va donar va iniciar fa mesos quan agents de Policia Nacional a Manacor van localitzar una important quantitat de pastilles de disseny preparades per a ser distribuïdes en diferents festes il·legals que, coinicidint amb la pandèmia, havien pogut ser localitzades a la ciutat.

La informació obtinguda en l’actuació coincidia amb una operació oberta per la Policia Nacional a Palma, que investigava a un home com a principal sospitós de subministrar drogues sintètiques a les Illes.

El subjecte es caracteritzava per la discreció, mitjançant desplaçaments curts i reunions discretes amb els seus principals contactes.

Sobre l’home requeia la sospita de ser el principal subministrador de drogues sintètiques de les illes amb capacitat per a emmagatzemar desenes de quilos i estructura suficient per a arribar tant a Palma i els seus voltants com a Manacor i a l’illa d’Eivissa.

La recerca va sofrir un avanç substancial quan la pressió dels cossos policials a les festes il·legals va provocar que el sospitós incrementés els seus moviments. Els viatges a Eivissa es van multiplicar durant unes setmanes i els agents van poder relacionar l’augment d’intervencions de substàncies estupefaents en diverses localitzacions amb els moviments dels sospitosos.

Els agents van dur a terme diverses gestions encaminades a localitzar el lloc on s’emmagatzemava la droga. Per aquesta raó, divendres passat es va dur a terme un operatiu policial, que va permetra localitzar a un dels sospitosos en les proximitats d’un pis que era utilitzat per a guardar una part de les substàncies estupefaents. El sospitós va aconseguir abandonar la zona de forma accelerada.

Detenció i aprehensió de més de dos quilos de droga en la via pública

Poc després els agents van aconseguir interceptar-ho en els voltants de la carretera de Valldemossa, descobrint dos paquets de pastilles de síntesis, a més de 5.000 pastilles i més de dos quilos de droga, procedint a la seva detenció i  confiscar tota les substàncies descobertes.

Prop de 19 quilos de drogues de disseny i 4 quilos de substància de tall

Posteriorment els agents van efectuar una entrada i registre en un habitatge utilitzat per al magatzematge situat a Palma, procedint a la detenció d’una segona persona.

El registre es va prolongar durant dues hores i va finalitzar amb el descobriment d’un ‘zulo’ en el qual es va intervenir la totalitat de la partida de droga, intervenint prop de 19 quilos de drogues de disseny. Els agents van dur a terme un segon registre en la localitat de Llucmajor.

Els agents consideren que el principal sospitós podria ser un dels majors venedors d’aquest tipus de drogues en el conjunt del territori.

Publicitat

ÚLTIMES NOTÍCIES

Publicitat

PUBLICITAT

Són tendència