Connect with us

Actualitat

El batle carrega contra el govern espanyol per excloure a Manacor de les ajudes pel temporal ‘Glòria’

El batle càrrega durament contra el govern espanyol per excloure a Manacor de les ajudes pels efectes del temporal 'Glòria'

Després d’argumentar que el Consistori va haver de fer front econòmicament als desperfectes soferts en diferents punts de la Costa, acaba la seva exposició formulant la següent pregunta: “Ja sabeu qui ens roba?”

Únicament els municipis de Sant Llorenç i Capdepera, pel que respecta al Llevant de Mallorca, rebran ajudes econòmiques compensatòries pels desperfectes ocasionats pel temporal ‘Glòria’ fa ara poc més d’un any. 

Manacor va ser un dels municipis més afectats en aquest sentit, ja que diferents nuclis costaners del municipi, com és el cas de Porto Cristo, S’Illot i Cales de Mallorca, van sofrir importants danys estructurals.

La notícia que es va conèixer aquest passat divendres ha provocat les corresponents protestes per part del batle de Manacor, Miquel Oliver, que a través del seu compte personal a Twitter, ha carregat durament contra la resolució política del govern espanyol, que ha deixat a Manacor al marge d’aquestes ajudes i no està previst que rebi ni un euro per aquest concepte.

El batle argumenta, en una llarga exposició de motius, que “el gener de 2020, la costa de Llevant va patir el Glòria, un dels temporals més importants dels darrers anys. Capdepera i Manacor varen ser els municipis més afectats. El govern espanyol (Costes) va dir que no se volia fer càrrec de les despeses de les reparacions, però que si l’Ajuntament ho volia arreglar, el Gobierno autoritzaria que se poguessin arreglar i que “si tot anava bé” amb una subvenció en pagarien la meitat”

Oliver recorda que “en concret l’Ajuntament de Manacor fa afrontar el cost de les següents separacions: l’estació de bombeig de Cala Magrana, la reparació dels desperfectes a ses Coves Blanques de Portocristo, i reparar el passeig de Cales de Mallorca i un tram del passeig de S’Illot. El cost de totes les actuacions va ser de casi 700.000 euros”.

“Idò no, Manacor no hi surt!”, exclama el batle amb resignació, afegint que “en un exercici de responsabilitat, l’Ajuntament fa les obres a ca un altre (Costes) per tal de garantir la mínima afectació pel turisme i els habitants, i en lloc de donar-nos les gràcies per actuar aviat ens diuen que “com a molt” ens donaran el 50% del que costi, sempre que es demani la concessió d’explotació i s’autoritzi fer les obres d’urgència, i ara cerquen una excusa per no haver de pagar un sol cèntim a Manacor i reparteixen una misèria als altres ajuntaments”.

La dura resposta d’Oliver acaba fent una pregunta als usuaris de la xarxa social: “Ja sabeu qui ens roba?”. Bé podríem respondre Madrid o Espanya, que per al cas és el mateix.

El comentari ha provocat moltes reaccions en les xarxes socials.

Són tendència