Connect with us

Societat

L’IB-Salut condemnat a pagar una indemnització de 359.538 euros a uns pares per no detectar un cas de malformació fetal a l’Hospital de Manacor

Aquest dimarts: Jornada de protesta sindical a les portes dels hospitals públics de Balears

Els magistrats entenen que va haver-hi una mala pràctica professional durant el seguiment de l’embaràs

La Sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha condemnat a l’IB-Salut a pagar una indemnització de 359.538 euros a uns pares per no detectar la malformació fetal en el cervell d’un infant durant la gestació.

Tal com recull la sentència, la dona embarassada va ser atesa a l’Hospital de Manacor i no va ser fins al part, a l’abril de 2016, quan els doctors van observar que el bebè tenia aquesta afecció en la qual el teixit cerebral s’estén cap al canal espinal.

La Sala recull el resultat de la prova pericial que conclou que no hi havia limitacions de la tècnica per a detectar un desenvolupament anòmal en el crani del bebè i, per tant, informar la mare d’aquesta troballa per a derivar-la a un centre especialitzat de Medicina Fetal.

La sentència també contempla que en la prova de l’ecografia de la setmana 21 s’apreciava un desenvolupament anormal del cap del fetus, concretament de tancament neural, per la qual cosa els facultatius de l’Hospital de Manacor haurien d’haver realitzat una ressonància magnètica fetal, tal com va detallar un perit.

Així, els magistrats aprecien que va haver-hi una mala pràctica durant el seguiment de l’embaràs, ja que no es va realitzar la ressonància magnètica fetal, i per això ha condemnat a l’IB-Salut a indemnitzar als pares que van denunciar aquesta negligència.

Són tendència