Connect with us

Actualitat

La Comissió Insular d’Urbanisme tomba novament el futur PGOU de Manacor

La Comissió Insular d'Urbanisme tomba novament el futur PGOU de Manacor

La majoria de les deficiències detectades en un primer moment han estat corregides; però la manca de documentació en matèria d’ordenació material i de caràcter econòmic no han permès la seva aprovació definitiva

La Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme ha tombat, per segona vegada aquesta legislatura, l’aprovació definitiva del futur Pla General d’Ordenació Urbana de Manacor (PGOU).

La decisió de l’ens insular s’ha pres aquest divendres, després que el Ple municipal de Manacor celebrat el passat mes de febrer, aproves el nou document urbanístic municipal que teòricament resolia el gruix de les 198 deficiències que varen ser detectades en un primer moment i que van impedir superar el primer examen tècnic.

En el nou document remes a l’ens insular i que el Ple municipal va aprovar el passat mes de febrer, s’havien incorporat fins a 250 modificacions respecte al projecte inicial i que contemplava modificacions suggerides en primera instància per la CIOTU, en matèria de Medi Ambient, Recursos Hídrics, Patrimoni, sòtil poblacional, entre altres.

La pràctica totalitat dels suggeriments de la Comissió Insular d’Ordenació van ser tinguts en compte en el nou document, corregits i en alguns casos, fins i tot, millorats, subratllaven des del mateix Consistori.

Però tot això no ha estat suficient perquè la futura norma urbanística de Manacor aconseguís superar la prova d’avui. Tot i la feina feta a contrarellotge per l’equip redactor de l’anhelat nou PGOU, des del punt de vista més tècnic, no ha estat suficient, ja que la manca d’informació de caràcter econòmic i financer (5) i sobre l’ordenació material (2) no han permès, aquesta vegada tampoc, la seva aprovació definitiva.

El departament d’urbanisme de Manacor disposarà de tot el mes d’agost per poder reunir la documentació exigida, que en la major part dels casos haurà de ser encomanada a gabinets exteriors de l’Ajuntament, per intentar que el document definitiu pugui ser aprovat el pròxim mes de setembre en un tercer intent. Cal acollir-se a la dita que diu que la tercera és la bona.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència