El pronòstic poc encoratjador d'un expert: “El que queda d'any continuarà sent pandèmic"
Connect with us

Vist a les xarxes

El pronòstic poc encoratjador d’un expert: “El que queda d’any continuarà sent pandèmic”

El pronòstic poc encoratjador d'un expert: “El que queda d'any continuarà sent pandèmic"

Això és el que pensa Antoni Trilla, epidemiòleg del Clínic de Barcelona i catedràtic sobre la matèria

Antoni Trilla, epidemiòleg del Clínic de Barcelona i catedràtic sobre la matèria, va ser interrogat fa uns dies sobre la possible evolució de la pandèmia de cara als pròxims mesos que resten de 2021.

La pregunta que li van formular va ser clara i directa: Té un termini lògic la fi de la pandèmia?. La seva resposta no deixa lloc a dubtes i el pronòstic no és precisament una invitació a l’optimisme de cara als pròxims 5 mesos que resten d’any. “Mentre pugui circular lliurement el virus pel món, les noves variants continuaran produint-se i continuarà havent-hi pandèmia. I no hi ha perspectives que el món pugui estar raonablement vacunat abans del 2023. El risc, mentrestant, serà present. Per això és fonamental la vacunació global”, segons Trilla.

No es veu el final?

“No ens llevarem el virus de damunt perquè haver arribat a un nombre determinat de vacunats, però sí que permetrà que circuli menys. Això vol dir que les seves mutacions no seran tan freqüents i es podrà guanyar temps perquè la ciència aconsegueixi tractaments que converteixin aquesta gravíssima malaltia per a alguns en una malaltia manejable”, explica l’epidemiòleg.

Descartava també que la fi de la pandèmia coincideixi amb l’arribada de la proxima tardor.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com