Santanyí trasllada a Mobilitat la seva preocupació pel mal estat de les carreteres del municipi
Connect with us

Actualitat

Santanyí trasllada a Mobilitat la seva preocupació pel mal estat de les carreteres del municipi

Santanyí trasllada a Mobilitat la seva preocupació pel mal estat de les carreteres del municipi

El govern municipal posa com a exemples els casos de s’Alqueria Blanca – Portopetro, es Llombards – Santanyí o la de Calonge – Cala d’Or

Fa temps que l’Ajuntament de Santanyí ve reclamant al departament de Mobilitat del Consell de Mallorca diverses actuacions de millora en algunes carreteres que passen pel municipi i que són de titularitat de l’ens insular.

El Consistori, mitjançant una nota de premsa, recorda que l’any 2014 es van presentar diferents escrits reclamant actuacions per millorar la seguretat a trams de diferents vies.

Amb motiu de l’última assemblea de batles i batlesses celebrada aquest dimecres a Alcúdia, la batlessa de Santanyí, Maria Pons, va aprofitar la convocatòria per posar el problema novament sobre la taula.

Segons va explicar, “no és només un problema del nostre terme, arreu de l’illa hi ha importants problemes d’asfaltatge. I la meva responsabilitat és sobre les carreteres que passen pel municipi de Santanyí. Hi ha exemples molt evidents com la carretera que va de s’Alqueria Blanca a Portopetro, o la que enllaça es Llombards i Santanyí”.

En aquest sentit, la Policia Local de Santanyí té redactat un informe on detalla punts on el desgast és evident a simple vista i on seria necessari que el Departament de Carreteres del Consell de Mallorca hi fes una revisió. Alguns exemples d’aquestes carreteres són la Ma-19 del punt quilomètric 55,4 al 59,0 (s’Alqueria Blanca – Portopetro), la Ma-6100 entre els quilòmetres 1,8 i 2 (es Llombards – Santanyí), o la Ma-4013 entre el 0 i 1 (Calonge – Cala d’Or).

Totes aquestes vies suporten un important volum de trànsit, especialment durant els mesos d’estiu. La carretera que connecta el nucli d’Es Llombards és especialment important perquè a més de la quantitat de cotxes, és molt estreta i amb revolts consecutius en alguns trams, i és la que connecta amb el municipi de Ses Salines. El consistori ha demanat en diverses ocasions una actuació urgent per millorar el seu traçat i perquè guanyi en seguretat.

La batlessa de Santanyí també va demanar que les actuacions de manteniment i seguretat que es duen a terme en la xarxa de carreteres de l’illa es duguin a terme durant els mesos d’hivern i no els mesos d’estiu, com succeeix ara.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com