El Consell de Mallorca ofereix als ajuntaments visors urbanístics
Connect with us

Comunitat

El Consell de Mallorca ofereix als ajuntaments visors urbanístics

El Consell de Mallorca ofereix als ajuntaments visors urbanístics basats en sistemes d'informació geogràfica

Ha estat un dels punts tractats en l’Assemblea de batles i batlesses que s’ha celebrat a Alcúdia

L’Auditori d’Alcúdia ha acollit la quarta Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca d’aquest mandat, després que les restriccions per mor de la pandèmia impedissin celebrar la planificada per al mes de gener.

Durant la primera part de la trobada, la presidenta insular, Catalina Cladera ha exposat les actuacions empreses des del Consell que han reforçat el paper municipalista de la institució. S’han mobilitzat recursos econòmics, amb una inversió que supera els 70 milions d’euros,s’han reforçat els serveis socials municipals, i s’han posat a disposició dels consistoris mitjans per a la gestió d’ajuts, la plataforma Mallorca Activa o l’Oficina de fons europeus. Així mateix, durant la pandèmia s’ha invertit en actuacions reclamades i s’han resolt peticions dels Ajuntaments en temes de carreteres, tarifes o igualtat, així com ara el Consell s’ofereix per donar suport en el procés d’estabilització laboral.

Els batles i batlesses presents també han estat informats que el Consell pot crear-los visors d’informació urbanística basats en tecnologia dels sistemes d’informació geogràfica. Forma part del projecte «Idelma», desenvolupat per la Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipals.

Els visors són una eina web amb la qual la ciutadania i de les empreses poden consultar la normativa urbanística dels municipis

Els visors són una eina web amb la qual la ciutadania i de les empreses poden consultar la normativa urbanística dels municipis. Segons la normativa actual, totes les administracions han de publicar la informació geogràfica generada a partir de l’exercici de les seves competències i han de publicar els serveis interoperables accessibles per Internet complint amb uns protocols, la qual cosa facilita l’accés a la informació geogràfica de forma integrada.

El visor té funcions de navegació i consulta. Cal destacar la integració de cartografia de diferents fonts, la localització de referències cadastrals i la generació de mapes personalitzats. Però la funcionalitat més destacable és la generació d’informes urbanístics on la persona usuària, a partir d’una referència cadastral, genera un informe amb tota la informació urbanística de la parcel·la.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com