Manacor vol potenciar la recollida d'olis usats a la deixalleria mòbil
Connect with us

Actualitat

Manacor vol potenciar la recollida d’olis usats a la deixalleria mòbil

Manacor vol potenciar la recollida d'olis usats a la deixalleria mòbil

El servei estrena calendari únic per a tota la setmana a set nuclis del municipi

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor vol potenciar la recollida d’un dels residus de rebuig que es poden dipositar a la deixalleria mòbil com és l’oli. L’oli és considerat un residu perillós i és molt perjudicial que arribi a la depuradora perquè crea problemes que dificulten el tractament de l’aigua, a més dels perjudicis que pot ocasionar a nivell particular com ara l’embós de canonades. A mode d’exemple, el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà ha posat com a exemple que “és com el colesterol”.

Així, per evitar que la gent tiri l’oli a la pica d’escurar o al rebuig, i que els ciutadans s’apuntin a dur l’oli a la deixalleria mòbil, l’Ajuntament de Manacor ha fet uns embuts que faciliten el tractament i trasllat de l’oli a la deixalleria. Aquests petits embuts s’enrosquen al coll d’una botella de plàstic o de vidre, es deixa la botella a la deixalleria dins el contenidor pertinent, els operaris del servei de neteja s’encarreguen de buidar-la on pertoca i finalment es reciclen les botelles.

Per altra banda, el departament ha previst alguns canvis pel que al servei de la deixalleria mòbil, que va entrar en servei ara fa un any i mig. Queda enrere el calendari quinzenal en què s’alternaven matins i capvespres, i a partir d’ara passarà a tenir un calendari únic setmanal.

EL NOU CALENDARI DEL SERVEI

La deixalleria mòbil es desplaçarà els dilluns de matí a davant del local de l’Associació de Veïnats de Cala Murada, els dilluns capvespre serà a l’avinguda Marco Polo de Cala Anguila, els dimarts matí serà a la plaça de sa Torre de Manacor, els dimarts capvespre es podrà trobar a a la plaça del Carme de Porto Cristo, els dimecres matí a la plaça de Mallorca de Cales de Mallorca, els dimecres capvespre serà a la plaça de Son Macià, els dijous matí a la plaça del Rector Rubí de Manacor, els dijous capvespre es podrà trobar a l’avinguda dels Pins de s’Illot, els divendres matí serà a la plaça de sa Fonera de Porto Cristo, els divendres capvespre a la plaça del Batle Comas de Manacor, els dissabtes matí a la plaça de sa Moladora de Manacor i els dissabtes capvespre a la rambla del Rei En Jaume de Manacor. En total, són cinc ubicacions a Manacor, dues a Porto Cristo i una a Cales de Mallorca, Cala Murada, Cala Anguila, s’Illot i Son Macià. L’horari dels matins és de 10 h a 13 h i els capvespres de 15 h a 18 h.

La deixalleria mòbil permet recollir olis minerals i olis de fregir, també petits aparells electrònics com carregadors o telèfons mòbils, teclats o assecadors, també bateries i piles, restes de pintura, bombetes, fluorescents, tòners d’impressores i petita ferralla, entre d’altres.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com