Connect with us

Actualitat

Demanen que l’Ajuntament de Felanitx creï un corpus toponímic actualitzat del municipi

Demanen que l'Ajuntament de Felanitx creï un corpus toponímic actualitzat del municipi

“Abans que desaparegui la darrera generació que coneix els noms dels llocs per transmissió oral”, segons el Bloc

El Bloc per Felanitx proposarà, mitjançant la presentació d’una moció, que l’Ajuntament de Felanitx es posi al davant de la creació d’un corpus toponímic actualitzat del municipi que inclogui també els noms dels nombrosos camins de tot el terme.

“Abans que desaparegui la darrera generació que coneix els noms dels llocs per transmissió oral, és urgent que alguna institució posi fil a l’agulla i reuneixi en un sol document la toponímia dels casi 170 quilòmetres quadrats del municipi de Felanitx: vorera de mar, muntanya (la zona menys estudiada), pla, nuclis, llogarets, cases de foravila i camins. La institució més indicada per prendre la iniciativa és l’Ajuntament”, exposen des del Bloc.

També defensen que en aquest sentit “afortunadament la tasca no comença de zero: Pere Xamena i Gabriel Bordoy, Cosme Aguiló, treballs universitaris i altres han fet reculls toponímics de gran vàlua. És urgent reprendre la tasca a partir del que ja està fet, fer recerca de les zones no trescades, parlar amb la gent major que coneix els topònims per tradició oral, revisar documents notarials i registrals i reunir en un sol document tota la feina”.

Alerten que en cas contrari, “una part important d’aquest patrimoni oral és a punt de perdre’s per sempre. De cada dia menys persones poden associar amb precisió llocs i noms”.

Alerten que en cas contrari, “una part important d’aquest patrimoni oral és a punt de perdre’s per sempre”

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència