Connect with us

Comunitat

Els Agents Covid seran funcionaris interins i estaran supeditats als cossos de policies locals

Els Agents Covid de Balears seran funcionaris interins i estaran supeditats als cossos de policies locals

La seva creació respon a una demanda dels ajuntaments i de la FELIB, segons la consellera Garrido

El Parlament ha validat el decret llei 6/2021, de modificació de la llei 4/2013 de policies locals de les Illes Balears.

La consellera Mercedes Garrido ha defensat la normativa motivada “per la necessitat i urgència d’establir un marc normatiu per donar suport i reforçar les policies locals, per tal que es puguin atendre amb majors garanties les tasques encomanades pel que fa al control del compliment de les normes per part de la població”.

Garrido ha lamentat que “durant les darreres setmanes hem vist com al nostre territori s’han produït situacions no desitjades, que no representen l’exemple de comportament que ha tengut la majoria social de les nostres illes, però que posen en risc la salut pública i l’economia de la nostra comunitat autònoma”. Davant això, “calia donar resposta a aquesta situació i calia fer-ho de manera ràpida i contundent, amb la finalitat d’aconseguir, entre tots, frenar l’expansió del virus i poder tornar a les bones xifres sanitàries”.

Per això, el Govern va aprovar el decret llei que es valida avui amb l’objectiu bàsic d’establir les mesures pertinents que permetin estabilitzar les plantilles de les policies locals dels ajuntaments de les Illes Balears i dur a terme els processos selectius del personal de nou ingrés mitjançant el procés unificat o mitjançant el procés descentralitzat coordinant la realització dels processos, per poder dur a terme de forma conjunta el curs de capacitació, que ha d’impartir l’Escola Balear d’Administracions Públiques, amb la col·laboració dels ajuntaments.

“Es configuren com a agents d’autoritat, però no són policies ni tenen vocació de ser-ho ni de suplir les seves tasques”, segons ha explicat la consellera de Presidència

Així mateix, s’estableixen mesures extraordinàries per a la selecció de personal funcionari interí per prestar serveis en els ajuntaments de les illes en l’àrea de seguretat a la ciutadania, que permetin atendre necessitats urgents ocasionades per la crisi provocada per la COVID-19. Es tracta de la creació dels Agents COVID, “una mesura extraordinària que facilitarà la selecció de personal per atendre serveis estratègics i garantir els serveis públics”.

Garrido ha explicat que “es configuren com a agents d’autoritat, però no són policies ni tenen vocació de ser-ho ni de suplir les seves tasques”, per la qual cosa “tenen l’objectiu de donar suport de manera temporal, fins el 31 de desembre del 2020, als ajuntaments, sobretot en el control del compliment de les ordenances municipals i de la normativa COVID”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com