Connect with us

Comunitat

El Govern controlarà les possibles convocatòries de ‘botellots’ amb un dron

El Govern controlarà les possibles convocatòries de 'botellots' amb un dron

El seu principal pla d’actuació se centrarà en la platja de Palma

El Govern, conjuntament amb altres administracions estatals i locals, han analitzat aquest divendres la nova normativa contra la celebració de ‘botellots‘ i els dispositius dels diferents cossos de seguretat i d’emergències per fer-la complir durant el pròxim cap de setmana.

En aquest sentit, la consellera de Presidència, Mercedes Garrido ha anunciat que la Direcció General d’Emergències i Interior estrenarà un nou dispositiu de control i vigilància mitjançant un dron que recorrerà principalment diverses zones de Palma per controlar que no es produeixin aglomeracions i determinades pràctiques de risc.

La consellera ha avançat que el Govern tendrà “tolerància zero” contra qui no vulgui complir les normes, assegurant que “si hi ha algú que a hores d’ara està pensant a anar de botellot, a alguna festa il·legal o a unir-se a determinades aglomeracions, que sàpiga que tendrà al Govern, a totes les institucions que estam aquí representades i als cossos i forces de seguretat i d’emergències al darrere”.

Aquest serà el primer cap de setmana amb les noves sancions antibotellot en vigor. Qui vulgui fer aquesta pràctica s’enfrontarà a una sanció de, com a mínim, 1.000 euros. Si algú fa botellot botant-se la quarantena per ser contacte estret, la multa serà de, com a mínim, 2.000 euros, i si és positiu per COVID-19, d’un mínim de 5.000 euros.

Garrido ha dit que “qui tengui una multa per infraccions COVID, l’acabarà pagant”. Ara com ara s’han registrat 30.732 denúncies i dels expedients que estan en tramitació s’han fet propostes de sanció per valor de 7.135.642 euros.

Fins ara s’han registrat 30.732 denúncies i dels expedients que estan en tramitació s’han fet propostes de sanció per valor de 7.135.642 euros

Són tendència