Connect with us

Actualitat

Fins a 8 comitès locals d’El Pi, entre ells Manacor, van exigir que Melià dimitís de tots els seus càrrecs

Josep Melià: "El repàs judicial al Govern, sobre el macrobrot dels estudiants, ha estat important"

La divisió interna, que ha arribat a provocar la dimissió del fins ara president Antoni Amengual, es ve arrossegant des de temps enrere

Dos presidents han abandonat la presidència d’El Pi en tan sols dos anys. Jaume Font en 2020 i fa només unes hores, qui també ha decidit abandonar la nau és precisament qui agafa el seu relleu al capdavant del partit, Antoni Amengual, fa poc més d’un any. I en totes i cadascuna d’aquestes crisis internes, apareix el nom de Josep Melià i als seus afins.

El malestar amb la figura de Melià, pel que fa a diferents comitès polítics del partit repartits per l’illa, es ve arrossegant des de fa molt temps. Va ser un dels principals motius pels quals Font va anunciar, en el seu moment i per sorpresa, la seva retirada.

Assumptes i diferències que segueixen sense resoldre’s entre diferentes sectors, amb el rerefons de veure qui aconsegueix, finalment, dominar el partit.

L’ambient enrarit s’hauria accentuat en aquestes últimes setmanes i la tensió pujava per moments des de fa dies, fins que va esclatar per l’aire aquest passat dilluns en el transcurs de l’última reunió executiva que va presidir Amengual. Algunes fonts assenyalen que en aquesta trobada la tensió entre els dos blocs existents en el partit va ser maxima i el to de veu d’alguns dels presents més elevat de l’habitual.

Aquesta reunió vènia precedida, després que en la seu del partit a Palma en aquests últims dies s’haguessin rebut fins a 8 escrits de diferents comitès polítics de l’interior de l’illa, on s’expressava el seu suport al lideratge d’Amengual, a qui li instaven, conjuntament amb la resta d’òrgans del propi partit, al fet que demanés a Josep Melià que abandonés tots els càrrecs que ostenta en el partit.

Els signants d’aquestes peticions consideraven que “només d’aquesta manera el partit podrà obtenir la cohesió necessària per a poder donar continuïtat al projecte polític que representa El Pi”.

El Comitè polític de Manacor figura entre els signants d’aquesta petició, que una vegada més sembla haver obtingut resultats molt diferents dels esperats.

Són tendència