Connect with us

Actualitat

Santanyí suma quatre platges de Cala d’Or a la campanya ‘Endu-te’n un plàstic!’

Santanyí suma quatre platges de Cala d’Or a la campanya 'Endu-te’n un plàstic!'

Es tracta de Cala Gran, Cala Petita, Cala Egos i es Caló des Pou

L’Ajuntament de Santanyí, juntament amb l’associació The Clean Boating de Cala d’Or, s’ha sumat a la campanya  #EndutenUnPlàstic promoguda per les conselleries d’Hisenda i Relacions Exteriors i de Medi Ambient i Territori en el marc de la iniciativa anual de neteja de platges #EUBeachCleanup que impulsa la Unió Europea a través del Centre Balears Europa.

Amb la instal·lació de contenidors retolats amb el lema #EndutenUnPlàsticquatre platges de Cala d’Or (Cala Gran, Cala Petita, Cala Egos i es Caló des Pou), Santanyí es converteix en el tercer municipi on s’ha dut a terme aquesta campanya de neteja de platges, després de Palma i Ses Salines.

L’acte de presentació de la campanya a Cala Gran ha comptat  amb la participació del director general de Relacions Exteriors del Govern, Antoni Vicens, juntament amb els tinents de batlessa de l’Ajuntament de Santanyí Joan Gaspar i Bàrbara Xamena, i representants de l’associació The Clean Boating.

Bàrbara Xamena, ha destacat que la protecció i neteja de les platges és una prioritat per a l’equip de govern municipal. Xamena ha mostrat preocupació per l’ús abusiu de plàstics i per l’amenaça ambiental que això comporta.

El representant de l’associació de Cala d’Or The Clean Boating, Christian Esteva, ha explicat les accions que duen a terme de neteja de mars, de platges i de sensibilització mitjançant les xarxes socials. Enguany, ha destacat Esteva, han introduït les embarcacions d’esbarjo en les accions de neteja de plàstics a la mar.

Són tendència