Manacor genera cada any més de 25.000 tones de residus
Connect with us

Actualitat

Manacor genera cada any més de 25.000 tones de residus

Manacor genera cada any més de 25.000 tones de residus

El departament de Medi Ambient ha presentat l’estratègia i les mesures que seguirà l’Ajuntament entre 2021 i 2025 per complir amb el compromís ambiental

Manacor genera cada any més de 25.000 tones de residus. Cada habitant de Manacor genera 635 quilograms de residus l’any, el que suposa 1,74 quilos cada dia. El departament de Medi Ambient de Manacor està decidit a donar-li la volta a aquesta situació, en un termini màxim de 4 anys.

Per aquesta raó, aquest divendres s’ha donat a conèixer de manera detallada les línies mestres del nou Pla Local de Prevenció de Residus de Manacor, aprovat per unanimitat aquest dilluns en el darrer ple municipal, i que estableix l’estratègia i les mesures que seguirà l’Ajuntament de Manacor entre 2021 i 2025 per reduir els residus arreu del municipi. «Serem dels primer municipis de les Illes Balears en implementar un pla d’aquestes característiques», ha assegurat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà.

L’Ajuntament de Manacor s’ha proposat millorar encara més el sistema de gestió de residus mitjançant la recollida selectiva, amb la recollida porta a porta, la implementació de la recollida de matèria orgànica a tot el municipi també mitjançant contenidors intel·ligents i la instauració de la tarifa reduïda, que bonifica aquells ciutadans que reciclen bé.

L’objectiu del Pla aprovat i presentat vol reduir de manera notable les xifres globals de tones de resiuds que es generen en el municipi, emparant-se en la Llei balear de Residus, la norma «que l’impulsa i li dóna sentit», ha assegurat Llodrà. Per aquesta raó, el Pla Local de Prevenció de Residus, elaborat per la Fundació Rezero, permet l’Ajuntament de Manacor contribuir als objectius de prevenció i gestió de residus establerts per la Directiva europea marc de residus, la Llei estatal de residus i sòls contaminats, i la Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sòls contaminats de les Illes Balears.

El Pla marca eixos d’intervenció a tres nivells diferents: aquelles accions internes que l’Ajuntament pot decidir d’executar directament, aquelles accions que l’Ajuntament pot incentivar que facin els actors externs vinculats mitjançant contractes de serveis o proveïment i aquelles campanyes dirigides a altres actors sobre els que ha d’incidir per canviar comportaments.

“No podem defugir del sector turístic i l’estacionalitat de la producció de residus així ho demostra. Es tracta de fer feina amb els residents, però també amb les empreses i amb els que ens visiten”, ha destacat el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà

Les mesures que preveu el Pla incideixen també en l’estacionalitat de la producció de residus detectada al municipi de Manacor. “Qualsevol mesura ambiental a les Illes no pot defugir del sector turístic i l’estacionalitat de la producció de residus així ho demostra. Es tracta de fer feina amb els residents, però també amb les empreses i amb els que ens visiten”, ha explicat Sebastià Llodrà.

L’aplicació de les mesures es preveu que tendrà un cost directe total de 131.000 euros, 38.900 € el 2021, 36.600 € l’any 2022, 23.500 € l’any 2023 i 32.000 € l’any 2024.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com