Connect with us

Vist a les xarxes

Alemanya atribueix les greus i devastadores inundacions al canvi climàtic

Alemanya atribueix les greus i devastadores inundacions al canvi climàtic

“Cada vegada seran més freqüents i extremes”, alerten els experts

“El canvi climàtic ha arribat a Alemanya”, deia aquest dijous la ministra de Medi Ambient del país, Svenja Schulze. Són molts els polítics que en les últimes hores han vinculat les pluges torrencials a l’escalfament global i, encara que els experts demanen una mica més de cautela, la gran majoria reconeix l’aparició de fenòmens extrems relacionats amb aquest fet.

“No hi ha dubte que el canvi climàtic està empitjorant situacions extremes com la viscudes aquestes dies a Alemanya i Bèlgica”, sosté la professora de la Universitat d’Anvers Sara Vicca.

Inundacions com les ocorregudes a l’oest d’Alemanya, on més d’un centenar de persones han mort per les devastadores pluges, seran cada vegada més freqüents i extremes, diu també Efe Dieter Gerten, expert en climatologia i hidrologia de la Universitat de Potsdam.

Els models climàtics preveuen des de fa anys que, a conseqüència de l’escalfament global, es veuran més esdeveniments meteorològics extrems a Alemanya, a Europa i arreu del món.

Segons Wim Thiery, expert en canvi climàtic de la Universitat de Brussel·les en la televisió pública NWS, “científicament, existeix un vincle molt clar entre aquestes crisis i la del clima. Aquests fenòmens s’estan tornant més habituals a mesura que el clima s’escalfa encara més. I si el planeta continua per aquesta línia, continuaran augmentant”, destaca.

L’expert pronostica una disminució de les onades de fred i un augment de les onades de calor en aquesta part d’Europa, amb majors sequeres i pluges extremes.

 

Són tendència