Connect with us

Actualitat

Manacor, Artà, Llucmajor i Felanitx han doblat el nombre de contagis en tan sols 4 dies

Manacor, Montuïri i Vilafranca reuneixen els requisits per a ser considerats "zones tensionades"

Sant Llorenç és l’únic municipi de la zona del Llevant que ha aconseguit reduir aquesta setmana el nombre de casos actius

Segons les darreres xifres oficials del departament de Salut, dos municipis del Llevant(Manacor i Artà) i dos de la zona del Migjorn(Llucmajor i Felanitx) practicamente han duplicat la xifra de casos actius de contagi entre dilluns passat i el dijous d’aquesta setmana. És a dir, en just quatre dies.

El cas més significatiu es produeix a Llucmajor on a principis de setmana es tenien comptabilitzats 68 positius, mentre que segons l’última actualització del Visor de dades del Govern, ara mateix aquesta xifra ja ha superat la barrera dels cent casos (106). Destaca també la situació que s’està donant a Felanitx, on ha sumat 29 nous casos entre el dilluns i aquest dijous. Ha passat de 21 a 50 positius.

Pel que respecta a la zona del Llevant, destaca la situació que viuen dos municipis en particular: Manacor i Artà. En ambdós casos s’han duplicat les xifres a mesura que avançava la setmana. La capital del Llevant comptabilitzava 35 casos el passat dilluns i l’última actualització li assigna 83 positius actius.

En el cas d’Artà, malgrat que ofereix xifres molt per sota de les de Manacor, també ha augmentat el percentatge de nous diagnòstics en qüestió de dies; de 8 ha passat a 21 positius.

Sant Llorenç és l’únic municipi de la zona del Llevant que ha aconseguit reduir aquesta setmana el nombre de casos actius (de 27 a 23).

Encara que en menor mesura, la incidència també puja a Campos (ha sumat 14 nous positius aquesta mateixa setmana, aconseguit la xifra de 60 positius ara mateix). Aquesta tendència, encara que de manera més lenta, també es dóna en municipis com Porreres, Son Servera, Capdepera, Montuïri, Algaida i Santanyí.

Sant Joan dur dies sense diagnosticar cap cas de contagi entre els seus veïnats.

Són tendència