Connect with us

Societat

El director mèdic de l’Hospital de Manacor és partidari de recuperar el toc de queda: “Continuaran augmentant els contagis i els ingressos”

El director mèdic de l'Hospital de Manacor és partidari de recuperar el toc de queda: "Continuaran augmentant els contagis i els ingressos"

Joan Bennàser diu que la nova onada encara no ha tocat sòtil

Ja són 9 els pacients que són atesos en planta a l’Hospital de Manacor. Aquest passat dimecres eren 7. En la unitat de crítics han passat de 3 a 2 pacients ja que un d’ells va ser derivat en el dia d’ahir a Son Espases.

Mentrestant, el director mèdic de l’Hospital de Manacor, Joan Bennàser, reconeixia aquest dijous en declaracions a Ser Balears, al fet que “continuaran augmentant els contagis i els ingressos en les pròximes setmanes”. Cal preparar-se per al pitjor dels escenaris, ja que al seu judici, “aquesta nova onada de contagis encara no ha arribat al seu màxim”.

Segons Bennàser, l’edat dels pacients, aquesta vegada, està marcant la diferència: “l’edat mitjana dels pacients ingressats rondava majoritàriament entre els 60 i 65 anys, ara hi ha pacients de 20 i 30 anys ingressats, tant en planta com en l’UCI”.

Ara mateix, l’hospital de Manacor s’ha vist obligat a haver de destinar un dels quiròfans del centre com a àrea Covid, per la qual cosa l’activitat quirúrgica ha minvat aquests dies per a fer front a l’augment de casos de coronavirus.

L’hospital de Manacor s’ha vist obligat a haver de destinar un dels quiròfans del centre com a àrea Covid, per la qual cosa l’activitat quirúrgica s’ha reduït

Ara mateix, la pressió assistencial a l’hospital és elevada i la situació pot empitjorar en els pròxims dies.

Davant l’augment notable de contagis, el doctor és partidari d’adoptar noves mesures. Defensa, de fet, l’efectivitat del toc de queda, entre altres. I és que l’objectiu principal, tal com recorda és “evitar que els hospitals se saturin”.

Són tendència