Connect with us

Actualitat

Una crisi de govern sobrevola l’Ajuntament de Manacor

El batle Pedro Rosselló ha reconegut en petit comité que els resultats a la presidència del partit, en cas de sortir derrotat davant la seva actual regidora d’Hisenda, poden tenir conseqüències en el govern municipal

El pacte entre el PP, el Pi i AIPC, que va aconseguir fer-se amb el poder municipal després d’una moció de censura, podria viure la seva primera crisi de govern seriosa en els pròxims dies.

El pròxim dijous, dia 27 de juliol, el PP de Manacor ha d’elegir al seu nou president del Comitè Local del partit. Ara com ara, hi ha dos candidats reconeguts oficialment: L’actual batle de Manacor, Pedro Rosselló, i la regidora d’Hisenda, Maria Antònia Sansó. La número dos en la llista del PP, que encapçalà Rosselló a les passades eleccions municipals, compte amb quasi tot el suport de l’aparell del partit tant en l’àmbit local com insularment. Les opcions de què Rosselló pugui sortir proclamat president del partit el pròxim dijous són pràcticament mínimes. Conscient d’aquesta situació, l’actual batle de Manacor des de fa dies intenta consensuar amb l’equip de Marià Antònia Sansó una sola candidatura. L’opció que es preveu guanyadora és conscient que no necessita el suport de Rosselló per fer-se amb el control del partit, per tant el vertader necessitat i en total desavantatge és l’opció que encapçala el batle.

El mateix Rosselló ha reconegut en petit comité que els resultats polítics del partit, en cas de sortir derrotat, poden tenir conseqüències en el govern municipal de l’Ajuntament de Manacor que ell presideix. Maria Antònia Sansó ha estat fins ara una de les persones de confiança del batle en el dia a dia de l’Ajuntament, com a regidora d’Hisenda. Aquesta confiança es podria veure rompuda a partir del dijous dia 27, tal com ha reconegut el mateix batle.

Maria Antònia Sansó ha estat fins ara una de les persones de confiança del batle en el dia a dia de l’Ajuntament, com a regidora d’Hisenda. Aquesta confiança es podria veure rompuda a partir del dijous dia 27

Aquesta situació podria tenir unes conseqüències que avui en dia són totalment imprevisibles, però que obrin la porta a qualsevol possibilitat de futur pel que fa a l’actual pacte de govern de Manacor.

Segons fonts municipals consultades per aquest mitjà, hi ha damunt la taula dues possibilitats que en cap dels casos són del tot descartables: El fet que el seu propi partit no reforçàs la figura de Pedro Rosselló com a batle de Manacor, podria fer pensar la possibilitat que aquest decidís renunciar al càrrec municipal, fet que diria molt en favor seu, però és poc probable. La segona opció, passaria pel fet que Rosselló decidís aferrar-se a la batlia més enllà dels acords que té signats a dia d’avui amb els socis de govern. Aquesta circumstància, lògicament, li provocaria una pèrdua de la majoria absoluta, però el batle continuaria comptant amb el suport d’alguns regidors de l’actual govern municipal que estarien disposats a acompanyar-lo fins al final de la legislatura. Fins i tot, Rosselló podria arribar a comptar un moment donat amb el suport de l’oposició (prèvia negociació) perquè pogués aprovar els pressupostos municipals sense problemes. El batle podria maniobrar qualsevol estratègia municipal sense córrer el risc de veure’ns amenaçat per una moció de censura.

La tensió i els nervis que ja s’han instal.lat a les dependències municipals, fan suposar que l’arribada de la crisi en el pacte de govern pot ser qüestió de dies. La setmana que ve és decisiva.

Són tendència