Manacor celebrarà les Festes de Sant Jaume adaptades a la situació sanitària
Connect with us

Oci i Cultura

Manacor celebrarà les Festes de Sant Jaume adaptades a la situació sanitària

Manacor celebrarà les de Sant Jaume adaptades a la situació sanitària

Començaran aquest dissabte 17 de juliol i es prolongaran fins dia 25, amb capacitat limitada i recintes amb control d’accés

“Des de l’Ajuntament estam molt contents de poder reprendre les festes de Sant Jaume, tot i que fins ahir mateix estàvem revistant tota la programació acte per acte ja que la situació així ho requereix”, ha reconegut el batle de Manacor, Miquel Oliver, qui també ha desitjat que “no s’hagi d’anul·lar cap acte”.

Tot i que alguns dels actes més destacats de les festes no es podran celebrar ja que comporten un risc molt alt d’aglomeracions, sí que s’ha dissenyat un programa “molt digne”, en paraules del president de l’Obreria de Sant Jaume, Joan Sansó.

Les Festes arrencaran aquest dissabte 17 de juliol amb la crida de Sant Jaume al Parc Municipal càrrec de Joan Antoni Sunyer. Després de la crida, la Mulassa de Manacor ballarà al Parc Municipal, en un recinte controlat, públic amb entrada reservada prèviament a www.enviumanacor.cat, d’assegut i amb mascareta. “Preparar unes festes d’aquesta manera és dificultós, però agraïm la disposició i col·laboració de l’Ajuntament de Manacor», ha assegurat Sansó. La majoria dels actes es concentren enguany al Parc Municipal, al pati del CEIP Molí d’en Xema i a la plaça dels Pares Creus i Fonti Roig, espais que faciliten el control de capacitat previ.

Un dels actes destacats de les Festes de Sant Jaume serà la Fira Nocturna de dia 22 de juliol a les 19.30 hores, que enguany s’instal·larà per primera vegada a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig i al Claustre de Sant Vicenç Ferrer. «En la situació que ens trobam necessitam espais on la capacitat sigui fàcil de controlar i a la vegada siguin atractius», ha explicat el batle, Miquel Oliver. La Fira Nocturna tendrà una capacitat d’entre 350 i 400 persones. El delegat de Fires, Carles Grimalt ha afirmat que se seguirà «el mateix sistema d’un únic accés que ja es va fer servir a la Fira Nocturna de Porto Cristo i que ha quedat clar que va funcionar», alhora que ha recordat que els assistents han de dur mascareta.

Un dels actes destacats de les Festes serà la Fira Nocturna de dia 22 de juliol a les 19.30 hores

El programa preveu també música a la fresca, contacontes, ball de bot, cinema a la fresca, el II concert de campanes de les Festes de Sant Jaume, conferències, jocs i tallers per a infants i el replec de joies, entre d’altres.

El cartell de les Festes de Sant Jaume 2021 reprodueix una pintura de Bàrbara Llinàs que representa el penó penjat a la casa del cavaller major de fa uns anys, Tomàs Massanet.

El programa de les festes de Sant Jaume ha estat presentat aquest dimecres, en el Claustre del Convent.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com