Connect with us

Actualitat

Demanen “solucions immediates” per a garantir la salubritat de l’aigua a Felanitx i reduir les fuites

L'oposició de Felanitx demana "solucions immediates" per a garantir la salubritat de l'aigua i reduir les fuites a la xarxa

Els grups de l’oposició exigeixen que es complesqui el Pla Hidrològic i es garanteixi una correcta gestió “d’aquest recurs escàs al municipi

Els tres grups de l’oposició a l’Ajuntament de Felanitx ( PSIB-PSOE, Bloc i Unides Podem) demanen a l’equip de govern municipal que “assumeixin un compromís ferm per a millorar la gestió de l’aigua al municipi i una solució immediata per a garantir els nivells òptims de salubritat que permetran que sigui apta per al consum humà”.

Reiteren que “els nivells de nitrats que concentren els subministraments d’aigua potable del municipi, que superen els màxims recomanats per les autoritats sanitàries; així com l’execució de plans i projectes que asseguren la reducció de fuites a la xarxa i, per consegüent, accions que garanteixen la sostenibilitat d’aquest recurs davant l’imminent canvi climàtic”, expressen.

Recorden que segons recull el SINAC (Sistema d’Informació Nacional d’Aigües de Consum del Ministeri de Sanitat), “Felanitx registra actualment un nivell de nitrats de 50,8 mg/l, quan el màxim permès per a consum humà no pot superar els 50 mg/l”.

Els tres grups consideren de màxima urgència també reduir les pèrdues de la xarxa de subministrament d’aigua potable del 37.50% que es va registrar el 2019, a un màxim del 20% exigit pel Pla Hidrològic de les Illes Balears per aquest 2021. Recorden que el Pla Hidrològic de les Illes Balears “també fixa que els ajuntaments hauran de tenir aprovat un pla de gestió sostenible abans del 20 de desembre de 2021, establint planificacions, previsions i objectius, com la reducció de les pèrdues de l’aigua a la xarxa. Aquest pla de gestió sostenible ha d’incloure una diagnosi de l’estat de les xarxes i un estudi dels recursos disponibles”.

Són tendència