L’albercoc de Porreres ja figura en el Catàleg d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears
Connect with us

Societat

L’albercoc de Porreres ja figura en el Catàleg d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears

L’albercoc de Porreres ja figura en el Catàleg d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears

Aquest indret del Pla de Mallorca és la principal zona productora d’aquesta fruita a l’illa

La Comissió d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears, òrgan consultiu adscrit a la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha aprovat aquest dimarts la inclusió de dos nous aliments al Catàleg. Un d’ells fa referència a l’albercoc de Porreres. L’altre correspon a la mel d’Eivissa/miel de Ibiza.

Amb la incorporació de l’albercoc de Porreres, l’illa de Mallorca compta al catàleg amb un total de 16 aliments, entre els quals es troben l’ensaïmada de Mallorca, la porcella de porc negre mallorquí, el gató mallorquí, el vi de Binissalem, Pla i Llevant, Mallorca i Serra de Tramuntana-Nord; la tàpera de Mallorca, les herbes, el Palo de Mallorca i la Flor de Sal des Trenc (incorporada el passat mes d’octubre), entre altres.

L’albercoc s’ha cultivat tradicionalment a la comarca de Porreres des de fa molts d’anys, possiblement més de cent. Actualment, aquesta comarca és la principal zona productora d’aquesta fruita a l’illa i hi ha sembrades un gran nombre de varietats d’albercoquer, tant varietats locals com varietats comercials. Se sol comercialitzar sobretot en fresc, tot i que antigament es feia en sec. També se n’han fet confitures. Les varietats que han tingut més difusió territorial han estat el galta vermella, el canino i el taronjal.

La superfície d’albercoquer de la zona de Porreres i terres del voltant supera les 75 hectàrees

La superfície d’albercoquer de la zona de Porreres i terres del voltant supera les 75 hectàrees, la qual cosa representa més del 70% de la superfície total d’albercoquer de l’illa de Mallorca i, per tant, es considera la zona de major producció d’albercocs de l’illa. El 2020 es varen produir 125 tones d’albercoc amb un valor de comercialització de 173.750 euros.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència