Connect with us

Comunitat

El Govern ha imposat més de 27.000 denúncies per incomplir la normativa COVID-19

El Govern ha imposat més de 27.000 denúncies per incomplir la normativa COVID-19

I tramita expedients sancionadors que sumen més de 6.200.000 €

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha comparegut a petició pròpia en la Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament de les Illes Balears per a informar de la resolució judicial relativa al brot de casos entre estudiants de la Península.

Garrido ha defensat que el Govern «ha actuat des del primer moment amb rigor, responsabilitat i seguint els criteris sanitaris i epidemiològics, els quals s’han tingut en compte durant els més de quinze mesos de pandèmia sanitària i que han marcat l’estratègia estatal contra la COVID-19».

La consellera ha recordat que l’objectiu comú que ha marcat les decisions de l’executiu en tot moment és molt clar: «salvar vides i reactivar l’economia, i alhora, poder salvaguardar llocs de treball sobretot dels sectors més colpejats per la crisi, i donar esperança a milers de famílies que gràcies als esforços que hem fet durant tants mesos veuen una sortida clara i més a prop».

La consellera ha remarcat que l’estratègia general del control de l’epidèmia per SARS-CoV2 es basa, entre altres, en l’aplicació de quarantena a les persones amb antecedents de contacte amb un cas en fase de contagiositat. A aquestes persones, una vegada avaluat el seu risc individual, és a dir, el temps en contacte amb un positiu, el perfil i la circumstància del contacte, etcètera, són declarats com a «contacte estret».

Garrido ha confirmat que ara com ara ja no queda cap estudiant a l’hotel medicalitzat de Palma

En qualsevol cas, Garrido ha confirmat que ara com ara ja no queda cap estudiant a l’hotel medicalitzat de Palma, ja que els que van quedar voluntàriament han passat el període de quarantena establert i han pogut anar-se, a pesar que «finalment podem afirmar que la taxa de positivitat entre els joves objecte de la resolució ha superat el 40%».

A més, ha recordat que «tant el Govern com les forces i cossos de seguretat de l’Estat, com les policies locals i els cossos d’inspectors, actuen i han actuat en tot moment per a garantir el compliment de la normativa sanitària, i ens prenem molt seriosament el compliment dels protocols i de la normativa sanitària per a evitar el contagi del virus». En el dia d’avui hi ha més de 27.000 denúncies registrades per incompliment de la normativa COVID-19, i expedients en tràmit per un import de més de 6.200.000 € en sancions.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència