Felanitx no autoritzarà cap classe de celebració a la via pública el dia de Sant Agustí
Connect with us

Actualitat

Felanitx no autoritzarà cap classe de celebració a la via pública el dia de Sant Agustí

Felanitx no autoritzarà cap classe de celebració a la via pública el dia de Sant Agustí

El govern municipal ha pres aquesta decisió per tal d’evitar les aglomeracions de persones, principalment de joves

L’Ajuntament de Felanitx ha fet públic que aquest 2021, per segon any consecutiu, no autoritzarà cap mena de convocatòria a la via pública el dia 28 d’agost, festivitat de Sant Agustí.

El Consistori, mitjançant un comunicat de premsa, destaca el fet que els establiments de la restauració no podran muntar barres a l’exterior com sol ser costum aquest dia.  La tradicional berbena al Parc Municipal de Sa Torre tampoc es podrà dur a terme. “L’objectiu és evitar les aglomeracions, que aquest dia, normalment, es produeixen”, destaca la nota municipal.

Des del consistori apunten que dia 27 d’agost, tal com es va fer l’any passat, se celebraran les tradicionals completes i el tradicional ball dels cavallets. Es durà a terme l’ofici el dia 28 d’agost, mateix dia de Sant Agustí, també amb el ball dels cavallets.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha manifestat que les “activitats per les festes de Sant Agustí sí que se celebraran, però consideram que dia 28 no s’ha de fer cap efecte crida. És un dia complicat on les aglomeracions són pràcticament incontrolables i imprevisibles sobretot entre els joves. Per responsabilitat i seny enguany tampoc ho podem celebrar tal com ho coneixem”.

Referent a la sortida d’El Coso, el batle ha dit que “aquests dies ens reunim amb l’organització. Queda un mes i estem segurs que trobarem la manera de sortir de manera respectuosa”.

Per la seva part, el regidor de festes, Pedro Acosta ha manifestat que “és una decisió que no agrada prendre a ningú, però no podem posar en risc a la població, sobretot al sector dels joves que és el que actualment encara falta per immunitzat. Des de la regidoria de festes estem elaborant altres activitats al llarg de les dues setmanes de festa, si bé ara mateix ens mouen dins una certa provisionalitat, ja que la situació sanitària van canviant dia rere dia

Acosta ha defensat que ara mateix s’està fent feina en poder disposar d’un programa de festes de Sant Agustí el més complet possible. Referent a la seguretat, hi ha prevista una reunió amb representants de la delegació del govern espanyol a Balears per a determinar com es pot organitzar el desplegament d’agents de la Policia Local, Guàrdia Civil i efectius de Protecció Civil.

El ‘botellot’ queda totalment prohibit, ha recordat l’Ajuntament.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com