Connect with us

Societat

Bernardo García de la Villa: “Ens queda molt poc temps per derrotar el virus de forma definitiva”

Bernardo García de la Villa: "Ens queda molt poc temps per derrotar el virus de forma definitiva"

El cap de Servei de Cardiologia de l’Hospital de Manacor, que va sofrir en primera persona els efectes de la Covid-19, va ser l’encarregat de llegir el pregó de les festes de Porto Cristo

Les festes de Porto Cristo ja estan en marxa. Bernardo García de la Villa, cap de Servei de Cardiologia de l’Hospital de Manacor, va ser l’encarregat de pronunciar el pregó d’enguany.

El doctor, nascut a Salamanca l’any 1967 i criat a Valladolid, ha explicat com va arribar a Mallorca a finals dels anys 90 per fer feina a l’Hospital de Manacor. “Un no tria on neix, però sí que pot triar on viure i quin és el lloc adequat per fer arrels”, ha explicat. García de la Villa ha fet una repassada per la seva història personal i el lligam que té des de fa 20 anys amb Porto Cristo i la seva gent. Així, els assistents pogueren escoltar el “testimoni sincer d’un que es considera porteny d’adopció, que s’ha sentit estimat i acollit per la seva gent des del primer moment i que ja considera aquesta terra com la seva”.

García de la Villa va explicar també perquè va decidir l’any 2001 instal·lar-se a la localitat costanera: “Porto Cristo no és una platja més d’aquestes que s’omple de turistes a l’estiu, Porto Cristo és un lloc carregat d’història”. A aquest argument hi ha sumat les belleses naturals, la gastronomia i la gent. “En aquest sentit, em sent afortunat i puc afirmar que el major tresor de Porto Cristo és la seva gent, portenys i manacorins, entre les quals em vaig sentir acollit des del primer moment”, ha afegit.

Nascut a Salamanca, va dir considerar-se “porteny d’adopció”

El doctor també va voler referir-se a la Covid-19, malaltia que ell mateix va patir durant molts de mesos al principi de la pandèmia. “Ens queda molt poc temps per derrotar el virus de forma definitiva; un parell de mesos més i el volum de població vacunada serà tal que el coronavirus no tindrà a qui infectar”, ha dit. Així mateix, va animar la gent a seguir amb les mesures d’higiene i de distanciament, especialment als joves que encara no tenen la pauta de vacunació completa.

La plaça del Sol i la Lluna va acollir la convocatòria del pregó de les festes d’enguany.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com