Connect with us

Actualitat

Declarada la utilitat pública del parc fotovoltaic de sa Caseta, a Llucmajor

El projecte generarà aproximadament el 23 % de l’energia que consumeix el municipi

El Consell de Govern ha declarat la utilitat pública de la instal·lació del parc fotovoltaic de sa Caseta, de 20 megawatts (MW), a la parcel·la 11 del polígon 34 del terme municipal de Llucmajor. El projecte de sa Caseta generarà aproximadament el 23 % de l’energia que consumeix el municipi.

Segons les estimacions de la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic, el projecte suposa una reducció de 25.000 tones de C02 a l’any, així com de 50 tones de diòxid de sofre, 74 tones d’òxids de nitrogen i 2 tones de partícules.

El Pla de Transició Energètica del Govern balear incorpora com una de les mesures urgents  per fer possible el canvi de model energètic l’ increment de la producció d’energies renovables a les Illes,  a més del tancament progressiu dels centres de producció energètica més contaminants i de  l’augment de la producció amb gas natural.

L’horitzó de futur que preveu el Pla és la utilització del 100 % d’energia procedent de fonts renovables l’any 2050, en línia amb els acords de París contra el canvi climàtic. Les Illes Balears estan actualment a la coa de les comunitats en producció de renovables, amb poc més del 2%.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència