Connect with us

Comunitat

El Govern sanciona Vueling amb 340.000 euros per les demores i cancel.lacions de l’estiu passat

Consum considera que la companyia va cometre una infracció “molt greu” atès el nombre de perjudicats i la posició dominant en el mercat

La Direcció General de Consum ha sancionat la companyia aèria Vueling amb 320.000 euros per una infracció “molt greu” per les demores i cancel·lacions de vols que es varen produir els mesos de juny i juliol de 2016 i que varen afectar prop de 191.000 clients de les Illes Balears. S’hi afegeix, a més, una altra multa de 20.000 euros per ignorar de manera reiterada els requeriments de Consum en els quals demanava a la companyia la informació necessària per aclarir els fets. Així doncs, aquesta sanció de 340.000 euros és la més elevada que s’ha imposat mai a les Balears en el sector aeri.

D’acord amb les dades facilitades per la Direcció General de Ports i Aeroports que recull la Resolució de Consum, durant els mesos de juny i juliol de l’any passat, el 66,4 % de les 2.411 operacions de Vueling amb origen o destinació a les Illes va patir algun tipus d’incident (1.558). Això va motivar que el 23 de setembre de 2016 s’obrís un expedient sancionador a Vueling Airlines, SA.

Ara, un pic analitzats els fets, el Govern ha considerat que la companyia va vulnerar la Llei 7/2014 de protecció de les persones consumidores i usuàries i va cometre una falta “molt greu” per “l’incompliment generalitzat dels contractes de transport aeri signats amb els passatgers de les Illes Balears”, atès el nombre elevat de perjudicats per les incidències sistemàtiques i per la posició dominant en el mercat.

Cal recordar que, entre l’1 de juny i el 31 de juliol, de les 1.339 operacions programades a Mallorca, 774 (65,9 %) varen patir retards i 29 (2,2 %) es varen cancel·lar.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència