Connect with us

Vist a les xarxes

Espanya torna al risc extrem de transmissió

Autoritzat el primer assaig clínic a l'Estat per a la vacuna contra la Covid-19

Els joves continuen representant el gruix dels contagis

Espanya torna a situar-se en zona de risc molt alt per la Covid-19. Amb els casos descontrolats en la major part dels territoris -Catalunya ha registrat aquest dimecres més de 7.000 positius-, la incidència acumulada a 14 dies ja supera els 252 positius per coronavirus per cada 100.000 habitants.

A escala global, Catalunya lidera la incidència en tots els aspectes. Té ja més de 556 casos per cada 100.000 habitants, i la seva tendència encara és negativa: el departament de Salut de Catalunya ha notificat en l’última setmana 31.037 nous casos. Després es troba Cantàbria, amb una IA a 14 dies de 372,62.

Els joves continuen representant el gruix dels contagis. El col·lectiu de 20 a 29 anys té una incidència de 815 casos per cada 100.000 habitants en les dues darreres setmanes, mentre que els que tenen entre 10 i 19 representen una IA de 730.

La ministra, Carolina Darias, durant la trobada celebrada aquest dimecres amb els representants de Salut dels distints territoris de l’estat, ha ofert 5 milions de tests d’antígens i ha posat a la seva disposició els rastrejadors formats gràcies a les Forces Armades. Balears, juntament amb altres tres territoris, han reclamat aquest personal. 

Recuperar el toc de queda? “Aquesta possibilitat, ara mateix, no està damunt la taula”, segons la ministra Darias

Des de Castella i Lleó s’ha demanat al govern espanyol que torni el toc de queda, però la ministra Darias ho ha descartat i ha dit que “aquesta possibilitat, ara mateix, no està damunt la taula”. 

Una altra petició de la mateixa comunitat és que es reprengui l’ús obligatori de la mascareta també al carrer.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Publicitat

ÚLTIMES NOTÍCIES

Publicitat

PUBLICITAT

Són tendència