Connect with us

Vist a les xarxes

L’augment de la transmissió pot arribar a contagiar a les persones ja vacunades

L'augment de la transmissió pot arribar a contagiar a les persones ja vacunades

El Ministeri de Sanitat reconeix la seva preocupació davant el nou escenari epidemiològic

Situació preocupant. El Ministeri de Sanitat ha reconegut obertament aquest dilluns la seva preocupació davant l’increment de la transmissió que s’està donant en la majoria dels territoris de l’Estat. Es tem que aquesta situació pugui acabar afectant aquells ciutadans que, encara que ja estan vacunats, el sèrum no doni els resultats esperats. Es calcula que al voltant de l’1% dels vacunats no són immunes a la covid, segons les dades de Sanitat.

Així ho ha dit el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, qui ha reconegut que el seu departament està vigilant estretament si el virus està afectant els vacunats, persones vulnerables que si emmalalteixen tenen molts riscos d’haver d’ingressar a l’hospital.

Simón ha insistit que l’única arma efectiva és la vacunació i que cal prioritzar als grups de majors de 40 anys no vacunats, per a reduir per tal de reduit situacions de risc alt. L’estratègia és minimitzar els perills i a de dia d’avui els més joves tenen menys riscos d’emmalaltir. L’edat mitjana dels ingressat en les ucis en aquest moment se situa entre els 30 i 35 anys. En aquest moment, gairebé un 45% dels majors de 40 anys encara no té les dues dosis posades.

L’edat mitjana dels ingressat en les ucis en aquest moment se situa entre els 30 i 35 anys

De moment, segons ha declarat Simó, no es contempla adoptar mesures restrictives a nivell global. Cada territori sap el que ha de fer i pot adoptar les mesures que cregui necessàries a nivell local.

Són tendència