Connect with us

Actualitat

Les restes del darrer batle republicà, Pere Llull Fullana, tornen a Algaida 80 anys després

Les restes del darrer batle republicà, Pere Llull Fullana, tornen a Algaida 80 anys després

La batlessa, Maria Antònia Mulet anuncià que ja s’han iniciat els tràmits perquè sigui declarat ‘Fill Il.lustre’

Moltes persones assistiren aquest diumenge a l’homenatge que va tenir lloc al darrer batle republicà d’Algaida, Pere Llull Fullana (1908-1936). Les restes mortals del batle republicà sortiren de la Casa de la Vila amb tots els honors i conduïdes al cementiri municipal on se celebrà un emotiu acte d’homenatge.

Llull va ser una de les moltes víctimes de la repressió feixista i el seu cos va poder ser localitzat, entre d’altres, fa gairebé un any arran de l’excavació que es va dur a terme al cementiri de Son Coletes, a Manacor.

“Algaida recuperà ahir la memòria i la dignitat de l’exbatle republicà del municipi, Pere Llull Fullana, qui tornà amb tots els honors a la Casa de la Vila, després de més de 80 anys de silenci i fou enterrat al cementiri municipal del seu poble on descansa definitivament en pau”, ha destacat avui dilluns el Consistori en la seva pàgina de Facebook.

Pere Llull va ser detingut dia 16 d’agost de 1936 i assassinat dia 17 d’agost del mateix any juntament amb el seu pare i el seu germà.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet anuncià que des de l’Ajuntament s’han iniciat els tràmits perquè sigui  declarat “Fill il·lustre” d’Algaida.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, presidiren l’acte d’homenatge celebrat al cementiri d’Algaida, enmig de molt expectació.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com