Connect with us

Vist a les xarxes

Confirmen l’avistament d’un exemplar de vespa asiàtica a Mallorca

Confirmen l'avistament d'un exemplar de vespa asiàtica a Mallorca

Aquesta espècie invasora s’havia declarat erradicada el novembre de 2020

El servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha confirmat l’avistament d’un exemplar de vespa asiàtica (Vespa velutina ssp.Nigrithorax) en el municipi de Marratxí. La troballa va ser comunicada durant el cap de setmana per un ciutadà i, des de llavors, tècnics del COFIB i de la Conselleria estan rastrejant la zona cercant altres exemplars o un possible niu.

La Conselleria ha activat totes les xarxes d’avistament, que foren un factor clau en l’exitosa campanya d’erradicació d’aquesta espècie, que es va desenvolupar entre 2015 i 2020. En cas que es trobi un possible exemplar, es pregar comunicar-ho immediatament al servei de Protecció d’Espècies (606 87 52 44 o especies@dgcapea.caib.es) o a través de l’aplicació Vespapp de la UIB.

La vespa asiàtica és una espècie exòtica invasora que depreda activament pol·linitzadors com l’abella de la mel i que causa greus perjudicis al sector apícola i als ecosistemes naturals.

És una espècie exòtica invasora que depreda activament pol·linitzadors com l’abella de la mel i que causa greus perjudicis al sector apícola i als ecosistemes naturals

Són tendència