Connect with us

Actualitat

Aquest serien els indrets més afectats del Llevant i el Migjorn si el nivell del mar puja un metre

Aquest serien els indrets més afectats del Llevant i el Migjorn si el nivell del mar puja un metre

Portocolom, la Colònia de Sant Jordi i la zona d’Es Trenc- Es Salobrar de Campos, tindrien un problema molt seriós si aquests pronòstics s’acabassin complint

Les conseqüències de l’escalfament global es poden comprovar amb un estudi del nivell del mar, que any rere any puja més aviat. Un estudi elaborat ara fa 4 anys augura una elevació de la línia del mar d’entre 0,4 i 1,5 metres l’any 2100, i d’entre un metre i 11,7 l’any 2300, segons les emissions i les accions que es duguin a terme contra l’escalfament planetari.

Agafant aquestes dates com a referència, un servei web anomenat FloodMap ha elaborat un mapa que permet saber quines àrees cobriria l’aigua si el mar en veritat pugés de nivell els metres que els experts pronostiquen (pots posar entre un i 400 m).

Nosaltres hem fet la prova, establint una pujada total d’un metre pel que fa al nivell de l’aigua de la mar, i el resultat posa de manifest que Portocolom, la Colònia de Sant Jordi i la zona d’Es Trenc- Es Salobrar de Campos, serien els indrets que es veurien més afectats. En el cas del nucli costaner de Felanitx, tal vegada seria el més perjudicat, com demostra el gràfic que adjuntam.

Amb un metre d'elevació, una part important de l'actual nucli urbà de Portocolom quedaria completament negat per l'aigua.

Amb un metre d’elevació, una part important de l’actual nucli urbà de Portocolom quedaria completament negat per l’aigua.

La zona de les Salines del Llevant, pràcticament desapareixerien cobertes per l’aigua, duplicant gairebé l’extensió que ocupen avui en dia

La zona de les Salines del Llevant, pràcticament desapareixerien cobertes per l’aigua, duplicant gairebé l’extensió que ocupen avui en dia.

La Punta de Cala Gat a Capdepera, la zona de Son Moro a Cala Millor i un tram important de la primera línia de S’Illot també es veurien seriosament afectades.

La Punta de Cala Gat a Capdepera, la zona de Son Moro a Cala Millor i un tram important de la primera línia de S’Illot també es veurien seriosament afectades

Són tendència